Агентите за борба с тероризма разследват намушкането и няколко души

...
Агентите за борба с тероризма разследват намушкането и няколко души
Коментари Харесай

Франция изпраща 7000 войници след смъртоносно намушкване в училище, докато Лувърът е евакуиран след заплаха

Агентите за битка с тероризма проверяват намушкането и няколко души са арестувани, споделиха прокурорите.

20-годишният затвор -старият обвинен, разпознат от прокурорите като Мохамед М, е чеченец, който е посещавал учебното заведение и неотдавна е бил под наблюдаване от разследващите служби за радикализация.

Той беше задържан в четвъртък за разпит въз основа на наблюдението от телефонните му позвънявания през последните дни, само че следователите не откриха признаци, че той приготвя нахлуване, сподели господин Дарманин.

Марина Овсянникова: известна съветска телевизионна журналистка за митинг против войната в ефир в Украйна се разболява след съмнение за отравяне

Той сподели, че управляващите са задържали 12 души наоколо до учебни заведения или места за поклонение след нападението на Хамас против Израел, някои от които са били въоръжени и са се готвели да работят. Франция ускори сигурността на стотици еврейски обекти в страната тази седмица.

Правителството акцентира националната паника за опасност и президентът Еманюел Макрон подреди на френските сили да се активизират до понеделник вечерта и до второ разпореждане, с цел да засилят сигурността и зоркост във Франция, сподели неговият офис.

Положението за опасност „ Атака изключително “ разрешава на държавното управление краткотрайно да активизира военните за отбрана на публични места.

Прочетете повече:
Израел стартира „ локализирани набези “ в Газа
„ Строго секретни “ документи допускат, че офанзивата на Хамас може да е била планувана от една година

Изображение: Френската полиция охранява местопроизшествието в Арас Изображение: Полицейски чиновник държи автомат пред Гимназия Гамбета в Арас. Снимка: AP

Двама остават в сериозно положение

Мъжът, погубен при офанзивата, е Доминик Бернар, преподавател по френски език. Друг преподавател и охранител също са били тежко ранени при намушкването, сподели полицията. Прокурорът за битка с тероризма сподели, че чистач също е претърпял пострадвания.

Някои деца и личен състав се върнаха в учебното заведение Gambetta-Carnot в събота сутринта, до момента в който полицията стоеше на стража.

Уроците бяха анулирани, само че учебното заведение още веднъж отвори порти за тези, които желаеха да се съберат или да потърсят поддръжка.

Изображение: Френският президент Еманюел Макрон приказва пред медиите след нападението с нож. Снимка: AP

Обявявайки, че учебното заведение ще отвори още веднъж в събота, господин Макрон прикани народа на Франция да „ остане обединен “.

„ Изборът беше изработен да не се поддаваме на терора “, сподели той. „ Не би трябвало да разрешаваме на нищо да ни разделя и би трябвало да помним, че учебните заведения и предаването на познания са в основата на тази битка против незнанието. “

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР