Агентът на Ник Кирьос – Даниел Хорсфол, изрази увереност, че

...
Агентът на Ник Кирьос – Даниел Хорсфол, изрази увереност, че
Коментари Харесай

Агентът на Кирьос: Възможно е да се завърне по-скоро от очакваното


Агентът на Ник Кирьос – Даниел Хорсфол, изрази убеденост, че австралиецът ще се завърне на корта по-силен от всеки път. През 2022 година Кирьос изигра най-силния сезон в кариерата си, като стигна до финала на Уимбълдън и завоюва купата на ATO 500 шампионата във Вашингтон. Настоящата година обаче не стартира добре за него, защото бе заставен да се отдръпна от United Cup и Australian Open поради травми, а преди няколко седмици претърпя интервенция на коляното.

Болките в коляното започнаха да основават съществено проблеми на Кирьос още на Laver Cup 2021, само че в този момент неговият сътрудник съобщи, че казусът е изцяло отхвърлен и международния №20 го чакат още доста сполучливи дни на корта.

„ Операцията мина отлично. Не бихме могли да се надяваме на по-добра развръзка. Много сме удовлетворени. Ник и екипът му нямат самообладание да се върнат на корта. Когато той е подготвен, ние също ще бъдем. В момента може да сгъва коляното си единствено до ъгъл от 70 градуса, само че това е обикновено. По-късно през днешния ден има час за обзор, където ще установим какво е ситуацията. Непрестанно контактуваме както с лекарите, по този начин и с физиотерапевтите, които управляват рехабилитацията му. Те също са доста удовлетворени от метода, по който се развива процесът, като съгласно тях е допустимо даже да се завърне по-рано от предстоящото. Това са чудесни вести, несъмнено, само че дано не насилваме нещата “ – показа Хорсфал в изявление за подкаста Player FM.

„ От психическа позиция Ник няма никакви проблеми, защото сега е доста благополучен. Вкъщи си е, играе „ Pokemon “ и се любува на храната на майка си. Трудно е човек да се надява на освен това от това. Понякога спортистите позволяват едни от най-големите неточности в кариерата си точно по време на възобновяване от травма, само че Кирьос има отличен екип към себе си и мисля, че няма да има сходни проблеми “.

„ Жалко е, че му се наложи да се оперира, само че най-важното е, че коляното му е изцяло излекувано и той ще се завърне по-силен от всеки път. Предстои му доста работа и ще му би трябвало много време, с цел да възвърне физическата си кондиция, само че той и щабът му са доста стимулирани и може даже да доближи по-високо равнище спрямо 2022 “ – сподели още сътрудникът на Кирьос.

След интервенцията от екипа на австралиеца разкриха, че задачата е той да се завърне на корта за Мастърс шампионата в Индиън Уелс, който стартира на 8 март. Миналата година Кирьос стигна до четвъртфинал в Калифорния, където загуби от Рафаел Надал.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР