Агентът на Душан Влахович Дарко Ристич посети Торино, за да

...
Агентът на Душан Влахович Дарко Ристич посети Торино, за да
Коментари Харесай

Агентът на Влахович в Торино за преговори с Юве

Агентът на Душан Влахович Дарко Ристич посети Торино, с цел да договаря с Ювентус за заплатата на нападателя в новия му дълготраен контракт.

23-годишният сръбски нападател стартира добре сезона, като вкара четири гола в първите четири мача, само че по-късно няма попадение в шест срещи и доверието към него още веднъж стартира да понижава.

Очакваше се Влахович да бъде водещ голмайстор в ерата на Ювентус след Кристиано Роналдо, оправдавайки инвестицията от 80 милиона евро, само че неговите 28 гола в 76 мача за клуба се оказаха разочароващи.

" Гадзета дело Спорт " оповестява, че заплатата на сърбина ще се увеличи до 12 милиона евро на сезон от юли нататък, годни за последните две години от контракта му с Ювентус.

Клубът обаче не може да си разреши толкоз висока сума, тъй че се стреми да му предложи нов дълготраен контракт. Идеята е да се понижи заплатата му до към 8-9 милиона евро на сезон и договорката да се удължи до 2027 или 2028 година.

Влахович е благополучен в Ювентус и има предпочитание да остане, само че всичко зависи от това дали е склонен на по-ниска заплата. В противоположен случай по-убедителна оферта през лятото може да го отмъкне от Торино.

Междувременно стана ясно, че някогашният бранител на бианконерите Джорджо Киелини евентуално е изиграл последния си мач за ФК Лос Анджелис и може да се завърне в Ювентус като част от клубното управление през идващите месеци, оповестяват италианските медии.

39-годишният централен бранител не съумя да завоюва за втора поредна година Купата на американската Мейджър Лийг Сокър в събота, откакто тимът му загуби с 1:2 от Кълъмбъс Крю. На конференция след мача той загатна за завършек на кариерата му и призна, че " това може да е последният му мач като състезател ".

Киелини приключи 17-годишния си интервал в Ювентус, когато напусна, с цел да се причисли към ФК Лос Анджелис предходната година. Любимец на почитателите и клубна легенда, бранителят има 561 мача във всички шампионати за тима от Торино, помагайки на клуба да завоюва девет трофеи на Италия.

Както оповестява " Кориере ди Торино ", в този момент бранителят би трябвало да намерения дали в действителност е подготвен да спре да играе и да се отдръпна или не - решение, с което той не желае да бърза.

Ако в последна сметка реши да се отдръпна, се чака Киелини да се завърне в Ювентус в нова роля в края на сезона и вероятно да поеме ролята на вицепрезидент, останала вакантна след напускането на Павел Недвед предходната година.

Договорът на италианеца с ФК Лос Анджелис изтича в края на този месец. Той игра много за тима през този сезон, като има 2274 минути в общо 32 дуела.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР