Агентът на Брус Уилис отрече информации, че актьорът е продал

...
Агентът на Брус Уилис отрече информации, че актьорът е продал
Коментари Харесай

Брус Уилис отрича да е продал правата върху лицето си

Агентът на Брус Уилис отхвърли информации, че артистът е продал правата върху лицето си и то може да бъде употребявано за комерсиални цели, съобщи Би Би Си.

Преди дни бе обявено, че в първата договорка от този тип звездата от " Умирай мъчно " е сключил договорка с компанията " Дийпкейк " (игра с думата deepfake) и тя може да употребява лицето на Уилис в комерсиални видео продукции, написа Българска телеграфна агенция.

Негов представител съобщи пред Би Би Си, че артистът не е сключвал " никакво партньорство или съглашение " с компанията. Представител на " Дийпкейк " пък сподели, че единствено Брус Уилис има права върху лицето си.

През месец март т.г. той разгласи края на актьорската си кариера, откакто бе диагностициран с афазия - заболяване, което визира когнитивните качества.

Дигитален двойник на американския артист обаче беше употребен в реклама на съветската телекомуникационна компания " Мегафон " предходната година, напомня Би Би Си. Тя е дело на " Дийпкейк ", която се показва за компания, работеща с изкуствен интелект за основаване на цифрови двойници на известни персони. От компанията настояват, че за рекламата са работили в тясно съдействие с представители на Уилис.

" Това, което той несъмнено направи, е, че ни даде единодушието си (и доста материали) да създадем негов цифров близнак ", прецизират пред Би Би Си от “Дийпкейк ”.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР