Agel Open, осминафиналАлиша Паркс – Мария Сакари 5-7, 7-5, 7-5Два

...
Agel Open, осминафиналАлиша Паркс – Мария Сакари 5-7, 7-5, 7-5Два
Коментари Харесай

Световната №144 триумфира над Мария Сакари в Острава


Agel Open, осминафинал

Алиша Паркс – Мария Сакари 5-7, 7-5, 7-5

Два дни откакто записа първата си победа над тенисистка от Топ 20 на ранглистата, Алиша Паркс към този момент може да се похвали и с дебютен триумф над състезател от челната десетка. Американската квалификантка сервира нова сензация на WTA 500 шампионата в Острава, като международната №7 Мария Сакари и доближи до първия си четвъртфинал в Тура.

Там ще я чака друго тежко тестване – Барбора Крейчикова, която мина без игра осминафиналната фаза поради отдръпването на Белинда Бенчич.

Паркс бе доста по-ефективна на начален удар, като записа 15 аса против единствено три за Сакари, като също така завоюва 82% от точките си на първи сервис (54/66). Световната №144 осъществя три от деветте си точки за пробив (33%), до момента в който нейната съперничка оползотвори два от своите седем брейкпойнта (29%).

Противно на упованията, дуелът стартира доста равностойно. Двете съпернички си размениха по един ранен пробив, след което равенството се резервира до 5-5. Липсата на опит на Паркс в сходни мачове обаче си пролича и тя на няколко пъти позволи неточности във значими моменти, което разреши на Сакари да стигне до нов пробив и да завоюва сета със 7-5.

Това обаче не обезвери американката и тя продължи да бъде изцяло равностойна на двукратната финалистка от Големия шлем. Паркс избави брейкпойнт и завоюва подаването си за 5-4, само че Сакари за следващ път възвърне равенството. Квалификантката обаче отговори с гейм на нула, след което навакса пасив от 40-30 и стигна до сетбол. Той бе избавен от Сакари, само че малко по-късно Паркс стигна до нова опция, при която приключи с доста невъзмутим бекхенд на мрежата и изравни резултата в мача след 7-5.

Заключителният сет се разви по подобен метод, като Сакари пропусна брейкпойнт в откриващия гейм, до момента в който Паркс пропиля три шанса за пробив при 4-3. Американката обаче продължи да бъде непоклатима на сервис и постоянството ѝ се отплати с решителен пробив, пристигнал след форхенд уинър по правата. Сакари изиска „ Ястребово око “, само че то удостовери, че топката е добра и по този метод Алиша Паркс победи с 5-7, 7-5, 7-5 след 2 часа и 46 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР