Агаве е растение, чиято родина е Мексико. Вирее във вулканичните

...
Агаве е растение, чиято родина е Мексико. Вирее във вулканичните
Коментари Харесай

Агаве – лечителят в градината ви. Няма да повярвате какви свойства притежава

Агаве е растение, чиято татковина е Мексико. Вирее във вулканичните почви там, само че се отглежда безпроблемно и в България, сходно на алое вера, и също като него е сукулент. Сокът на растението, именуван сироп или нектар от агаве, добиван от вътрешността му, е с изключителни изгоди и намира необятно приложение в кулинарията и в грижата за здравето. Ето кои са някои от най-полезните свойства на агаве, което не инцидентно ацтеките наричали „ подарък от боговете “.

1.       Безопасен подсладител
Растението, което е потребно за организма и извън, и от вътрешната страна!
Алоето е богато на витамини и минерали Алое вера съдържа витамини А, В12, С и D, както и на фолиева киселина, холин, калций, магнезий,...

В хранително-вкусовата индустрия сиропът от агаве се употребява като безвреден сурогат на захарта. Калориите в сиропа са доста по-малко от тези в захарта, а е в пъти по-сладък, което понижава употребяваното количество и води до съкращаване на погълнатите калории. Мек на усет и с невисок гликемичен показател, той намира приложение в артикули, предопределени за намаляване или надзор на тежестта.

За разлика от неорганичните и изкуствени подсладители сокът на агавето е потребен за здравето и не основава заплаха от развиване на сърдечносъдови и туморни болести. Сиропът от агаве се ползва освен като подсладител в артикули, само че се продава и подготвен за консумация. Вкусът му припомня на този на меда, само че за разлика от него не придава мирис на продуктите, в които е вложен.

Това го прави безпристрастен подсладител, подобаващ за всичко. Може да се хапва в чист тип, само че в умерени количества, с цел да не навреди, или да се влага при подготвяне на тестени, сладки произведения, дресинг за салати вкъщи. Сиропът е скъп и с това, че потиска апетита и по този начин подкрепя отслабването.

2.       Продукт, подобаващ за диабетици

Гликемичният показател на агаве е единствено 27, т.е. много по-нисък даже от този на ябълката. Това прави сиропа от агаве подобаващ даже за хора, имащи здравословен проблем, обвързван с кръвната захар или обмяната на веществата. Доказано агаве подтиква производството на хормон, който контролира равнището на инсулина в кръвта, което го прави артикул, подобаващ за страдащите от диабет.
Домашен лек от алое, който може да се прибавя към всяка напитка
Като лечебно растение, алое вера се употребява за трениране на рани, циреи и проблематичен скалп. Приемано вътрешно, то покачва имунитета, п...

3.       Агаве за битка с остеопорозата

Растението съдържа субстанция, която сполучливо се бори с процесите на декалцификация в организма и последващата остеопороза. Така потреблението на сироп от агаве подкрепя поддържането на опорно-двигателния уред и защищава от болести, свързани със загуба на костна компактност.

4.       Здрава кожа

Външното използване на сока от растението оказва помощ за укрепване на гнойни рани и битка с бактериални инфекции на кожата.

5.       Нормално действие на червата
Невероятен домакински лек с алое, мед и лимон
Тази страхотна рецепта за мазило с алое, ще ви помогне със оправянето с доста неразположения и ще ви освободи от пиенето на прекомерно м...

Консумацията на сиропа от растението поддържа перисталтиката на червата, подкрепя активността на храносмилателната система и изхвърлянето на непотребните течности от организма. Така до известна степен агавето се явява диуретик.

6.       Лечение на вирусни инфекции и грип

Агаве намира приложение при профилактиката и лекуването на грип, вирусни инфекции, облекчава кашлицата и болките в гърлото.

7.       Здраве за целия организъм

 Сиропът от агаве е потребен и за черния дроб, жлъчката, бъбреците, понижава неприятните признаци преди и по време на менструалния цикъл при дамите и облекчава упорития цистит.

Още от ЗДРАВЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР