АГ болницата във Варна отбеляза Деня на родилната помощ с

...
АГ болницата във Варна отбеляза Деня на родилната помощ с
Коментари Харесай

АГ болницата във Варна отбеляза Деня на родилната помощ

АГ болничното заведение във Варна означи Деня на родилната помощ с ритуала " измиване на ръцете ", оповестиха от лечебното заведение.

Приветствие за празника насочи шефът на СБАГАЛ „ Проф. Д. Стаматов “ проф. доктор Емил Ковачев.

Днес е Бабинден!

Един от най-хубавите празници в българския ритуален календар. Празник, пристигнал до нас от древността и просъществувал през вековете, изразяващ почитта и уважението на българина към дамата, която оказва помощ да се роди новия живот. Неслучайно Бабинден е подложен от традицията при започване на обредния календар, с цел да бъде знак на цикличността и вечността на живота и да даде оптимизъм за идните дни.

Днешният ден е празник на всички, за които посрещането на новия живот е специалност, предопределение и житейска задача. Празник на всички акушер-гинеколози, акушерки, детски учителки и възпитателки, на всички дами, които са свързани с развъждането на дребните деца.

8 януари също по този начин е и огромен църковен празник, ден за респект към Свети Григорий Български и Свети Емилиан изповедник. Това прави днешния ден двойно блажен и плодороден, огрян от Божествената искра и осмислен от вярата в Бога.

Бих желал да поздравя всички сътрудници и тези, които означават Бабинден като собствен празник. Пожелавам здраве и задоволство от благородното предопределение. Да бъдем щастливи с тази привилегия, която имаме – да посрещаме новия живот и да даряваме наслада на фамилиите!

Честит Бабинден!
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР