Африканският съюз (АС) изключи Нигер от всичките си дейности след

...
Африканският съюз (АС) изключи Нигер от всичките си дейности след
Коментари Харесай

Африканският съюз изключи Нигер заради преврата

Африканският съюз (АС) изключи Нигер от всичките си действия след военния прелом на 26 юли, съобщи Ройтерс, като се базира на изказване, оповестено през днешния ден с апел към ръководителите на преврата да освободят определения президент Мохамед Базум.

Съветът за мир и сигурност на Апелативен съд взе под внимание решението на Икономическата общественост на западноафриканските страни (ЕКОВАС) да разположи сили, които да са в подготвеност за допустима военна интервенция, и изиска Комисията на Апелативен съд да направи оценка на икономическите, обществените последствия и последствията за сигурността при вероятно разполагане на такива войски.

Блокът ЕКОВАС сподели, че е подготвен да изпрати войски в Нигер, в случай че опитите за връщане на демокрацията по дипломатически път се провалят.

Апелативен съд прикани всичките си страни членки, както и интернационалната общественост, да се въздържат от каквито и да било дейности, които легитимират хунтата в Нигер, и сподели, че изрично отхвърля намесата на лица и страни отвън Африка.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР