Африканските страни може да възпрепятстват доставките на природен газ за

...
Африканските страни може да възпрепятстват доставките на природен газ за
Коментари Харесай

Африканските страни може да възпрепятстват доставките на газ в Европа

Африканските страни може да попречват доставките на природен газ за Европа поради това, че самите те страдат от недостиг на сила. Това оповестява Bloomberg. Африканските водачи назовават неочаквания интерес към ресурсите на техния континент двоен стандарт, задълбочаващ употребата на района от западните страни, се отбелязва в обявата.

Лидерите на африканските страни не схващат за какво би трябвало страните им да се отдръпват от използването на " мръсните " типове горива, защото този достъп до сила за стотици милиони на континента ще бъде блокиран.

По данни на организацията, страните от Европейския съюз желаят да усилят доставките на природен газ от Африка поради намаляването на подаване на суровината от Русия. Но в същото време никой не желае да финансира развиването на тръбопроводния газ в Африка, което пък е обвързвано с проектите за намаляването на потреблението на синьото гориво на Стария континент поради достигането на климатичните цели.

На 10 юли министърът на стопанската система, финансите, индустриалният и дигитален суверенитет на Франция Брюно Льо Мер съобщи, че прекратяването на доставките на природен газ от Русия е най-вероятният сюжети, по тази причина Европа би трябвало да се готви за тази опция. Възможно е да има напрежение със снабдяването с газ през зимата, предизвести и министър-председателката Елизабет Борн. По думите й електрическата компания " Е Де Еф " (EDF) възнамерява да усили производството на ток с последователното връщане в приложимост на 12-те атомни реактора (от общо 56), спрени за поддръжка. Но в случай че възникне дефицит на електричество, държавното управление приготвя за зимата поредност от ограничения, с цел да се даде приоритет на семействата и на някои промишлени браншове, добавя тя.

Френското държавно управление към този момент е основало три работни групи, които да разработят ограничения за възстановяване на икономията на сила в администрацията, фирмите и институциите, работещи с жители. Целта е да се сформира пътна карта за понижаване на потреблението на сила с 10% до две години по отношение на 2019-а.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР