Африканската делегация иска да насърчи Русия да започне преговори с

...
Африканската делегация иска да насърчи Русия да започне преговори с
Коментари Харесай

Африканските лидери се обявиха за мирни преговори Русия-Украйна

Африканската делегация желае да насърчи Русия да стартира договаряния с Украйна. Това заяви в събота в Санкт Петербург президентът на Коморските острови и ръководител на Африканския съюз (АС) Азали Асумани, представен от ТАСС.

" Ние дойдохме да ви изслушаме и посредством вас да чуем гласа на съветския народ. Бихме желали да ви насърчим да влезете в договаряния с Украйна , сподели той, обръщайки се към съветския президент Владимир Путин. Войните постоянно са имали ужасни последици. Kолкото по-дълго не престават, толкоз по-дълбоки и по-тежки са следствията им. Украинската рецесия визира освен две другарски прилежащи славянски страни, само че и целия свят. Тя визира африканския континент. Тя провокира невиждани проблеми в региона на хранителната и енергийната сигурност ", акцентира ръководителят на Апелативен съд.

Руската федерация почита позицията на Африка в интерес на спокойно споразумяване на спорове, по-справедлив международен ред. Това съобщи в отговор съветският президент. 
 Реален мир или красиви фотоси: африканските водачи сред Киев и Москва
Реален мир или красиви фотоси: африканските водачи сред Киев и Москва

На този декор Украйна се надява да сложи началото на нови връзки с Африка, осъзнавайки изоставането си

Припомняме, че визитата в Украйна и Русия на африканска делегация от водачи на седем страни от континента е едно от най- загадъчните събития през седмицата.

Президентите на Южна Африка, Сенегал, Замбия и Коморските острови, председателстващи Африканския съюз, бяха в Киев в петък, с цел да се срещнат с Владимир Зеленски. Те бяха съпроводени и от представители на по-ниско равнище от Египет, Уганда и Република Конго.

Днес делегацията дойде в Санкт Петербург за среща и диалози с съветския президент Владимир Путин.

Много специалисти считат, че това посещаване е на първо място извънредно, защото от началото на въоръжения спор в Украйна множеството африкански страни заемат или неутрална, или просто проруска позиция.

Когато украинският президент Зеленски посредством видеовръзка се обърна към Африканския съюз през юни предходната година, единствено няколко страни участнички бяха показани от висши ръководители, а доста от тях се ограничиха до дипломати не на най-високо равнище. Това съгласно някои анализатори беше направено чисто демонстративно.

Някои наблюдаващи считат, че визитата има значително украсителен темперамент: управлението на изброените африкански страни се стреми да освети ролята си на медиатор и миротворец наред с Китай, Турция и папата, преди украинските въоръжени сили да обезсмислят всевъзможни посреднически задачи.

Някои специалисти яростно нарекоха пътуването на делегацията до Киев и Москва финален късмет за положителни фотоси.

В реалност обаче африканският континент пострада доста от войната в Украйна, основно заради рестриктивните мерки върху износа на украински храни и торове и антируските наказания, които затрудняват доставката на същите артикули непосредствено от Русия.

Редица анализатори и украински медии допускат, че делегацията може да направи доста амбициозно предложение: евакуиране на съветските войски и извеждане на тактическите нуклеарни оръжия от територията на Беларус в подмяна на искане за прекъсване на заповедта за арест на Путин от Международния углавен съд и облекчение на антируските наказания.

Като цяло обаче специалистите са единомислещи, че въпреки Русия и Украйна да не са заинтригувани от мирни договаряния, визитата на африканска делегация е потребно и за двете страни.
 Южна Африка отхвърля да е пешка на шахматната дъска сред Русия и Запада
Южна Африка отхвърля да е пешка на шахматната дъска сред Русия и Запада

Страната няма да бъде въвлечена в състезание сред международните сили
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР