Африканската чума по свинете не би могла да доведе до

...
Африканската чума по свинете не би могла да доведе до
Коментари Харесай

Димов не се притеснява от екокатастрофа заради чумата по свинете

Африканската чума по свинете не би могла да докара до екокатастрофа . Скоростта на решаването на казуса е гаранция за неразпространяването му.

Това мнение изрази министърът на околната среда и водите Нено Димов пред Нова телевизия.

Надявам се жителите ще схванат и да подкрепят този развой , сподели Димов.

Основната отговорност на Министерството на околната среда и водите и басейновите дирекции е да подсигурява, че няма прекосяване на водата, която се отделя при загробването на умъртвени свине към подпочвени води, по думите му.
 Борисов в Пазарджик за туширане на напрежението с чумата по свинете
Борисов в Пазарджик за туширане на напрежението с чумата по свинете

Бойко Борисов и Танева беседват с недоволни кметове в Община Пазарджик

Според министъра изгарянето на животните е по-добър вид от загробването , последно мнение обаче би трябвало да изкажат специалистите.

Според Димов съществува европейска норма за понижаване на популацията в такива случаи, с цел да може да се минимизира опцията за преместване на африканската чума.

Очаква се ловните стопанства, горските стопанства и ловните дружинки да се включат доста интензивно, уточни министърът. Той акцентира думите на отрасловия министър Десислава Танева, че към този момент има и финансов тласък . Това би следвало да накара повече хора да се включат в умъртвяването на животните .
 Свиневъди желаят изключително състояние в страната
Свиневъди желаят изключително състояние в страната

Отглеждането на нерегистрирани животни да се приключи

Министър Димов разяснява и решението на Европейската комисия да съди още веднъж България заради повишени равнища на замърсяване на въздуха край Гълъбово.

Още на първите ни срещи, които ще имаме след лятната почивка с настоящата комисия, ще покажем напредъка, който сме създали , изясни той.

От тази година влезе в действие система за ранно предизвестие и за управление на равнищата на замърсяване. Тя би трябвало да не допусне превишавания на серните окиси.

В региона бяха направени доста вложения. Тенденцията е добра, само че е факт, че за интервала, за който ни съдят е имало превишавания на нормите .
 Европейска комисия съди България за трайно неспазване на условията за чист въздух
Европейска комисия съди България за трайно неспазване на условията за чист въздух

Иск пред Съда на Европейски Съюз получава и Испания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР