Африканската чума по свинете достигна и София въпреки строгите мерки,

...
Африканската чума по свинете достигна и София въпреки строгите мерки,
Коментари Харесай

Африканската чума вече е в Софийско

Африканската чума по свинете доближи и София макар строгите ограничения, които твърди, че взима Българската организация по сигурност на храните (БАБХ). Положителна проба е била открита при диви прасета край село Желява, което се намира на към 20 км от София. Това оповестиха от Софийската регионална дирекцията на организацията, съобщи БГНЕС.
Огнището значи, че всички свине, гледани домашно, на 20 километра от откритото огнище, би трябвало да бъдат убити. В тази зона попадат селата на североизток от столицата, както и град Елин Пелин. От локалната власт приканват всички стопани, които до през днешния ден са заклали своите животни, да подадат информация до кметовете на обитаемоте места и до общината в Елин Пелин, с цел да се изготвят описи, по които ще бъдат отпускани средства за обезпаразитяване на местата за развъждане на животни.
Снощи БАБХ удостовери нови четири случаи на африканска чума при диви прасета - в землището на село Бистренци, Русенско, на територията на община Девин, Смолянско, в силистренската община Дулово и в софийското село Желява.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР