Африканската чума е най-големият проблем, пред който е изправена държава

...
Африканската чума е най-големият проблем, пред който е изправена държава
Коментари Харесай

ГЕРБ и БСП се изпокараха в ефир заради чумата и хакерската атака

Африканската чума е най-големият проблем, пред който е изправена страна сега. Всичко друго някак си отива обратно. Чумата е доста съществено заболяване и може да минат години до момента в който се възстановим. Аз не съм експерт и не мога да кжа дали е по-добре да се изгарят или да се загробват. Не би трябвало тази тематика да се политизира. Със сигурност има човешка неточност за тази болест, само че не може държавното управление да е в отговорно за всичко. Всеки, за който се потвърди, че има някаква отговорност за разпространението на заболяването, ще понесе своята отговорност.

Това сподели в предаването "Събуди се " по Нова телевизия депутатът от ГЕРБ и зам.-председател на парламентарната група на партията Александър Ненков. Заедно с него посетител беше депутатът от Българска социалистическа партия Крум Зарков. Двамата разясниха отминаващия политически сезон.

"Експертите предизвестяват от години за заплахата от африканската чума. Има действителна заплаха свиневъдството да бъде унищожено. Секторът е в доста тежко състояние. Не съм склонен с изказванията на ръководещите, че са взети всички ограничения. От ГЕРБ настояват да не се политизира казуса, само че те постоянно чакат да изскочи някой проблем и тогава стартират да работят и да взимат ограничения. Така политика не се прави ", безапелационен бе Зарков.

"Течът на данни не е прелестен и е доста сериозен. И тук сигурно има човешки фактор, само че няма нито една институция в света, която да не е застрашена от киберпрестъпления. Не би трябвало да се истеризира тематиката. Няма по какъв начин да сме застраховани от сходни офанзиви. Никой в света не е застрахован ", съобщи Ненков по тематиката за хакерската офанзива против Национална агенция за приходите.

"Аз не съм чувал някъде по света да бъде разрушена данъчната система на дадена страна. Това е невиждана офанзива. Ние предложихме страната да заплати издаването на персонални карти на хората, които мислят, че са най-сериозно наранени. Тази седмица започваме и срещи с специалисти. Не може ръководещите да влизат непрестанно в пояснителен режим при всеки скандал. Те позволяват рецесии и проблеми без да вършат нищо за тяхното попречване ", съобщи Крум Зарков. "Ние обявихме, че ще разясняваме тематиката за избора на основния прокурор едвам откакто завърши процедурата. За нас има съществено нарушено доверие измежду жителите в прокурорската институция. Имаме мониторинг, имаме непрекъснати кавги в правосъдната система. Всичко това се дължи на неприятните дейности на ръководещите. Задължително трябват по-решителни дейности ", добави още той.

"Непрекъснато се приказва за самостоятелност на правосъдната система, а в този момент слушам сътрудника Зарков приканва политиците да се намесят. За мен политическите партии нямат място при избора на основен прокурор. Не виждам учредения за провеждането на предварителни избори. Преди 2 месеца имаше европейски избори и ГЕРБ ги завоюва. Това демонстрира, че хората ни гласоподават доверие. Ако бяхме изгубили изборите, можеше да има учредения за предварителни парламентарни избори, само че в този момент не виждам такива ", безапелационен бе Ненков.

"Отдавна е ясно, че патриотите няма да продължат дружно. За мен ръководещите имат парламентарно болшинство, само че не мисля, че по този начин стоят нещата в обществото ", приключи Зарков.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР