Африка навлиза на пазара на смартфони, съобщи ДПА. Технологичната компания

...
Африка навлиза на пазара на смартфони, съобщи ДПА. Технологичната компания
Коментари Харесай

Република Южна Африка и Руанда ще произвеждат смартфони за целия континент

Африка навлиза на пазара на смарт телефони, заяви ДПА. Технологичната компания " Мара " (Mara) откри през вчерашния ден първия цех за произвеждане на смарт телефони в Република Южна Африка (РЮА), като поделение има и в Руанда.

Доказваме, че ние, африканците, можем да мечтаем, само че и да реализираме фантазиите си, сподели създателят на компанията Ашиш Тхакар на тържественото разкриване на оборудването в крайбрежния южноафрикански град Дърбан.

" Ние сме на ход ", съобщи президентът на страната Сирил Рамапоса.

Заводът освен ще сглобява, само че и ще създава смарт телефони. " Мара " възнамерява да продава моделите си " Мара Екс " (Mara X) и " Мара Зед " (Mara Z) в цяла Африка на налични цени. Очаква се годишното произвеждане да доближи 1.2 милиона устройства, които ще работят с операционната система " Андроид " (Android) на " Google " (Google).

Пазарът на смарт телефони в РЮА до момента бе доминиран от производители от Азия и Съединени американски щати. Централата на " Мара груп " е в Дубай, като за компанията работят към 11 000 души. Тя е профилирана в технологиите и финансовите услуги. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР