Африка има малък шанс да преодолее пандемията COVID-19, освен ако

...
Африка има малък шанс да преодолее пандемията COVID-19, освен ако
Коментари Харесай

Африка жертва на недостига на COVID ваксини

Африка има дребен късмет да преодолее пандемията COVID-19 , в случай че 70% от популацията ѝ не бъде имунизирано до края на 2022 година, само че " рисковата дискриминация във връзка с имунизациите " ще поречи. Това се споделя в отчет, оповестен в понеделник и представен от " Ройтерс ".

Откриването на разновидността Омикрон в Южна Африка ускори изказванията, че ниските равнища на имунизация могат, където равнищата са доста по-високи.
 Здравните управляващи в Африка зоват: Няма потребност от суматоха по отношение на Омикрон
Здравните управляващи в Африка зоват: Няма потребност от суматоха по отношение на Омикрон

Зоват за сдържаност

Само пет от 54-те африкански страни са на път да реализират задачата на Световната здравна организация (СЗО) за цялостно имунизиране на 40% от популацията до края на 2021 година, споделиха от Фондация Мо Ибрахим в отчет за COVID-19 в Африка. Един на всеки 15 африканци е изцяло имунизиран против близо 70% в групата на по-богатите народи на Г-7, съгласно данни на фондацията, основана от суданския милиардер в телекомуникациите за поощряване на по-доброто ръководство и икономическото развиване в Африка.

" От началото на тази рецесия нашата фондация и други африкански гласове предупреждаваха, че неимунизирана Африка може да се трансформира в съвършен развъдник за разновидности, сподели нейният ръководител Мо Ибрахим в изказване. Появата на Омикрон ни припомня, че COVID-19 остава световна опасност и че имунизирането на целия свят е единственият път напред ", добави той. " Все отново ние продължаваме да живеем с рискова дискриминация във връзка с имунизациите и по-специално Африка е изоставена.

Ваксините са в дефицит в Африка, откакто развитите страни получиха първични поръчки от фармацевтични компании и световната стратегия за шерване на ваксини COVAX стартира постепенно. Доставките на ваксини за Африка набъбнаха през последните месеци, само че слабите здравни системи и лимитираната инфраструктура попречват въвеждането им в приложимост, откакто дойдат, се споделя в отчета. на дарените ваксини, което е довело до унищожаването на някои.
 Китай доставя още 1 милиард дози ваксини против COVID-19 в Африка
Китай доставя още 1 милиард дози ваксини против COVID-19 в Африка

Инвестира 10 милиарда $ в континента през идващите 3 години

В отчета от понеделник се споделя, че пандемията е разкрила слабостта на потенциала за гражданска регистрация в Африка, като единствено 10% от смъртните случаи в Африка са публично регистрирани. Слабите системи повдигнаха опцията равнищата на имунизация да са даже по-ниски, в сравнение с демонстрира формалната статистика.

Фондацията също по този начин съобщи, че би трябвало да се укрепят изтърканите мрежи за обществена сигурност, с цел да се защитят уязвимите - междинните разноски в Африка за отговор на COVID-19, измерени като дял от Брутният вътрешен продукт, като се изключи опазването на здравето, са 2,4%, по-малко от половината от междинното за света.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР