Афишираната като новото спортно бижу на Враца зала в двора

...
Афишираната като новото спортно бижу на Враца зала в двора
Коментари Харесай

Огромен скандал със строежа на спортната зала във Враца! Срокът изтече, а от месец никой не работи на обекта

Афишираната като новото спортно украшение на Враца зала в двора на учебно заведение „ Христо Ботев “ се трансформира в абсурда на годината, откри инспекция на организация BulNews. На 31 май в тържествена конюнктура бе направена първа копка на обекта, който по предварителните проекти на общината трябваше да е подготвен до края на октомври. В средата на ноември обаче на мястото, където трябваше величествено да стои новото спортно оборудване, стърчат единствено няколко бетонни колони и по всичко проличава, че градежът няма да бъде приключен най-малко до пролетта на идната година.
Разследване на медията ни откри, че определената от общината посредством директно договаряне компания реализатор „ Каримпекс 1 “ до момента не е изграждала толкоз огромен обект. Дружеството има опит, само че той е в полагането на водопроводи и канализация и е същинска мистерия по какъв начин въобще е спечелило оповестената процедура за харченето на 1 816 549.90 лв. национални пари.
Наблюдателни врачани настояват, че от началото на градежа на него не са виждали повече от 5 служащия, които постоянно се сменяли. Някои приказват, че от компанията не им плащали и по тази причина си потеглят, само че на този стадий не е ясно дали това е по този начин. Все отново обаче би трябвало да има някакво пояснение за какво на обекта са се сменили хора от Дупница, Бяла Слатина и Криводол, а работата все не върви и не върви.
Официално от общинската администрация оправдаха огромното закъснение с проблем в документите, в която не бил отразен минаващ под терена тръбопровод. Той бе изместен, само че това не даде подтик на строителните действия. Нещо повече - от близо месец на обекта не се строи и до момента никой не е обяснил какво се случва там. Едни настояват, че кметът на Враца е издал заповед за прекъсване на дейностите, а други разясняват за проблеми с финансирането и огромно закъснение при изплащането на фактура на „ Каримпекс 1 “. Има и такива, които описват, че сдружението е усвоило към този момент 500 бона и желае предплатено още 200, само че не му ги дават, тъй като не може да оправдае получената сума.
Скандалът със градежа на спортната зала в двора на учебно заведение „ Христо Ботев “ е голям. Ставащото дава ясна визия на обществото по какъв начин се печелят публични поръчки и директни преговори в общината и неналичието на каквато и да е отговорност от членовете на комисии, които организират сходни процедури. Любопитното е какво опрощение за грандиозния неуспех ще дадат общинарите, които са взели решението явно несъответствуваща компания да гради новата спортна зала? Всеки един от тях е почтен, безкористен, с огромен стаж в своята област и с отлична известност в обществото, тъй че няма да им е мъчно да се защитят.
Още занапред е ясно, че гръмналият балон за новата облага ще бъде употребен по време на предизборната акция, като доказателство за подмолни практики при определянето на изпълнителите на публични поръчки на община Враца. Резултатът от това ще забележим след една година…
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР