Афганистанските сили за сигурност успяха да освободят 149 души, в

...
Афганистанските сили за сигурност успяха да освободят 149 души, в
Коментари Харесай

Освободиха 149 пътници от пленените от талибани автобуси

Афганистанските сили за сигурност съумяха да освободят 149 души, включително дами и деца, които по-рано през днешния ден бяха отвлечени при засада на талибаните против три пътнически рейса в северната провинция Кундуз, съобщи Асошиейтед прес.

Бунтовниците към момента държат в плен 21 души. При интервенцията по освобождението на арестуваните, която продължава, са били убити минимум 7 талибани, заяви Насрат Рахими, заместник-говорител на афганистанското вътрешно министерство, съобщи Българска телеграфна агенция.

Междувременно представителят на талибаните Забиула Муджахид също направи изказване, че са решили да пленят хората от рейсовете, откакто техни разследващи източници са разкрили, че в тях пътуват доста членове на афганистанските сили за сигурност. Муджахид увери, че цивилните от рейсовете ще бъдат пуснати, само че не сподели какво ще стане с военните, съобщи Ройтерс.

Той съобщи също, че талибанските водачи не са оповестили преустановяване на огъня в отговор на оповестеното от афганистанския президент Ашраф Гани преустановяване поради празника Курбан байрам. Независимо от това талибаните ще освободят минимум 500 пленници, включително и членове на силите за сигурност, хванати по време на конфликти в три афганистански провинции.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР