Афганистанските сили за сигурност отблъснаха днес нападение на талибаните и

...
Афганистанските сили за сигурност отблъснаха днес нападение на талибаните и
Коментари Харесай

Афганистанските сили за сигурност отблъснаха нападение на талибаните


Афганистанските сили за сигурност отблъснаха през днешния ден нахлуване на талибаните и откриха надзор върху град Фарах, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на управляващите.

Губернаторът на западната провинция Фарах Абдул Басир Саланги сподели, че над 300 талибански бойци са били убити при престрелките в едноименната районна столица. Загинали минимум 25 души от силите за сигурност.

Талибаните започнаха офанзиви от голям брой посоки през вчерашния ден сутринта за да завземат града, само че по-късно срещнаха опозиция от получилите подкрепления сили за сигурност.

Представител на здравните управляващи в провинцията сподели, че 28 тела са трансферирани в болница от началото на боевете, а 66 ранени са получили лекуване. Според него множеството са били от силите за сигурност.

Говорител на афганистанското министерство на защитата сподели, че град Фарах е прочистен от бунтовници, а силите за сигурност прогонват талибанските бойци оттова. По думите му са построени спомагателни контролни пунктове за гарантиране на сигурността.

Отделно в източната провинция Газни бяха убити най-малко 14 служители на реда, откакто талибаните нападнаха полицейски контролни пунктове, сподели представител на провинциалния губернатор.

При едновременните набези бяха ранени над 20 души от силите за сигурност.

Талибаните ускоряват офанзивите си против афганистанските сили за сигурност и против държавни чиновници, откогато оповестиха началото на своята пролетна атака предишния месец, отбелязва АП.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР