Афганистанските гранични сили са убили днес при обстрел през границата

...
Афганистанските гранични сили са убили днес при обстрел през границата
Коментари Харесай

Пакистан: Афганистанските гранични сили убиха шестима цивилни при обстрел през границата

Афганистанските гранични сили са умъртвили през днешния ден при обстрел през границата шестима цивилни в Пакистан, а други 17 са били ранени, заяви пакистанската войска, представена от Българска телеграфна агенция.

Пакистанските войски са отвърнали на огъня при граничния пункт Чаман  в югозападната пакистанска провинция Белуджистан, сподели армията, без да даде детайлности за загуби от другата страна.

Представител на управляващите в афганистанската провинция Кандахар съобщи, че случаят е бил случайност и обстановката се е нормализирала, откакто двете страни са имали среща. Той не заяви повече детайлности.

В своето изказване пакистанската войска сподели: „ Афганистанските гранични сили откриха непровокиран и разхвърлян огън с тежко оръжие, в това число артилерия/миномети, против цивилното население “.

Тя дефинира случилото се като " неоправдана експанзия " и съобщи, че пакистанските войски са дали подобаващ отговор, като са избягвали да вземат на прицел цивилни от другата страна.

Пакистан също по този начин се е обърнал към Афганистан, с цел да изтъкне сериозността на ситуацията и да упорства да бъдат взети строги ограничения за отбягване на други сходни случаи, съобщи армията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР