Афганистански граждани, работили за Република България по време на операции

...
Афганистански граждани, работили за Република България по време на операции
Коментари Харесай

Евакуираха българин и афганистански граждани, работили за страната ни

Афганистански жители, работили за Република България по време на интервенции на НАТО в Афганистан, както и български жител и неговото семейство, бяха сполучливо евакуирани на 15 септември в нашата страна.

Операцията беше проведена и извършена от Служба " Военно разузнаване " по инструкции на министър-председателя на Република България Стефан Янев, под директното управление на министъра на защитата Георги Панайотов и със съдействието на министъра на външните работи Светлан Стоев.

За сполучливото реализиране на евакуацията спомагаха също посланикът ни в Пакистан Ирена Ганчева и представители на междуведомствената работна група, които проведоха своевременното посрещане, настаняване и превозване на афганистанските жители до нашата страна.

Лично министърът на защитата Георги Панайотов участва на борда на самолета, направил полета от Исламабад до София , сбъднат от Държавния авиационен оператор.

В рамките на визитата в Ислямска република Пакистан министър Георги Панайотов се срещна с федералния министър на защитата Первез Хатак. По време на диалозите двамата министри разискаха опциите за развиване на двустранното съдействие в региона на защитата, поддържането на открития добър разговор сред страните в областта на сигурността, опциите за образование и военнотехническо съдействие, както и развиването на взаимоотношението в други сфери от съвместен интерес.



Обменени бяха отзиви по последното развиване на обстановката в Афганистан и провокациите за стабилността в района.

В делегацията, водена от министър Георги Панайотов, бяха включени генерал-лейтенант Цанко Стойков - заместник-началник на защитата, както и специалисти от министерствата на защитата и на външните работи.

ВСИЧКО ЗА СИТУАЦИЯТА В АФГАНИСТАН ЧЕТЕТЕ
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР