Афганистанската икономика е на ръба на краха, което би влошило

...
Афганистанската икономика е на ръба на краха, което би влошило
Коментари Харесай

Икономиката на Афганистан на ръба на краха

Афганистанската стопанска система е на ръба на краха , което би влошило филантропичната злополука в страната, предизвести Норвежкият съвет за бежанците, осведоми ДПА.

Зимата наближава и стотици хиляди вътрешно разселени хора незабавно се нуждаят от заслон, топли облекла и храна, с цел да преживеят суровото време , акцентира генералният секретар на Норвежкия съвет за бежанците Ян Егеланд, до момента в който беше на посещаване в Кабул.

" Говорих със фамилии, които ми споделят, че оцеляват с чай и дребни късчета остарял самун ", добави Егеланд.
 Казахстан е подготвен да оказва помощ на Афганистан
Казахстан е подготвен да оказва помощ на Афганистан

Обещанието е на президента Касим-Жомарт Токаев

В изказването се споделя, че от януари повече от 664 000 души в цялостен Афганистан са били разселени, което довежда общия брой на вътрешно разселените хора до 3,5 милиона.

Според изказването един на всеки трима жители в страната е " остро гладен ".

" Донорите би трябвало да се съсредоточат върху обезпечаването на бързи и ефикасни решения за даване на незабавна помощ за деца, дами и мъже, които просто не могат да чакат повече ", настоя Егеланд.

В изказването се споделя, че 16 милиона - от почти 32 млн. поданици на страната - разчитат на филантропична помощ, с цел да оцеляват .

По-рано този месец интернационалната общественост даде обещание повече от 1,2 милиарда $ за филантропична помощ за Афганистан.

Афганистан беше мощно подвластен от интернационално финансиране през последните 20 години, като 75% от целия държавен бюджет се получаваше от помощ.

С намаляването на сумите, безработицата се усилва, бедността доближава пик, а очевидната некадърност на талибанското държавно управление да смекчи икономическата рецесия единствено утежнява филантропичната обстановка в раздраната от войната страна.
 Талибаните назначиха крайни полеви командири на основни постове в Афганистан
Талибаните назначиха крайни полеви командири на основни постове в Афганистан

Те стават заместници във значими министерства
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР