Афганистанец беше принуден да продаде 9-годишната си дъщеря, за да

...
Афганистанец беше принуден да продаде 9-годишната си дъщеря, за да
Коментари Харесай

Афганистанец, принуден да продаде 9-годишната си дъщеря: Моля ви, не я бийте!

 Афганистанец беше заставен да продаде 9-годишната си щерка, с цел да нахрани фамилията си, оповестява Нова. Парвана и околните й живеят в  лагер за бежанци в северозападната провинция Багдис през последните четири години, написа в. " Дейли мейл ". Основното им прехранване е от филантропични помощи и работа, която им обезпечава приход от едвам 2 паунда дневно.

Но откогато талибаните взеха властта в Афганистан, стопанската система на страната е на прага на колапса, а интернационалните организации краткотрайно стопираха филантропичната помощ. Така, животът за хиляди фамилии като това на Парвана, стана още по-труден. И мнозина се принудиха да продадат невръстните си дъщери за съпруги на много по-възрастни мъже.

Затова и 12-годишната сестра на Парвана се трансформира в дете-булка още преди месеци, с цел да обезпечи насъщния за фамилията си. Сега обаче бащата Абдул е заставен да продаде и по-малката си щерка – на 55-годишен младоженец, на който през сълзи споделя: " Моля ви, не я бийте! ".

За Парвана женихът е платил 1600 паунда в брой, овце и земя – само че тази " зестра " ще помогне на фамилията й да оцелее само няколко месеца, като осигури основни хранителни продукти като самун, ориз и брашно. Измъчван от виновност бащата на момичето споделя, че след продажбата на децата си, е изгубил изцяло съня си. " Вкъщи има осем гърла за хранене. Продадохме всичко скъпо, което имахме, с цел да оцелеем. Нямах различен избор ", твърди той в изявление за Си Ен Ен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР