Афганистан остава една от най-тежките хуманитарни кризи в света и

...
Афганистан остава една от най-тежките хуманитарни кризи в света и
Коментари Харесай

ООН прогнозира: Рекордни 28,3 млн. души в Афганистан бедстват през 2023 г.

Афганистан остава една от най-тежките филантропични рецесии в света и рекордните 28,3 милиона души ще се нуждаят от филантропична помощ през идната година. Това оповестиха от Агенцията на Организация на обединените нации за съгласуване на филантропичните въпроси в нов отчет. 
Прочетете още
" Афганистан навлиза в третата си поредна година на условия, сходни на суша, и във втората година на осакатяващ стопански спад, споделиха от Службата на Организация на обединените нации. Изчислено е, че рекордните 28,3 милиона души ще се нуждаят от филантропична помощ и помощ за отбрана през 2023 година по отношение на 24,4 милиона през 2022 година "

Междувременно в четвъртък ООН изиска 51 милиарда $ за нуждаещи се хора в 70 страни през 2023 година

Мартин Грифитс, координатор на Организация на обединените нации за незабавна помощ, каза, че филантропичните потребности са шокиращо високи в някои страни.

" Пет страни към този момент изпитват това, което дефинираме като апетит, хората умират ", добави Грифитс.

Междувременно УНИЦЕФ съобщи, че животът на над 8000 деца в Афганистан е заплашен заради несигурността на храните.

" В Афганистан спрямо предишното децата се нуждаят от повече филантропична помощ и всеки ден децата се сблъскват със закачалки ", сподели Езатула Акбари, началник на медийния отдел на Human Rights Watch.

Министерството на стопанската система съобщи, че сушата, изменението на климата и банковите ограничавания са главната причина за бедността в страната.

" Наред със сушата и изменението на климата в страната, блокирането на активи от някои непознати страни и затварянето на финансови и банкови системи са фактори, които усилиха равнището на беднотия в страната ", сподели Абдул Рахман Хабиб, представител на Министерството на стопанската система.

GALLOP в скорошно изследване разгласи, че 90% от афганистанците мъчно могат да намерят работа, а 86% от тях не могат да намерят храна.

" За да подобрим сегашната обстановка преди всичко, би трябвало да разпределим филантропична помощ за малко време посредством транспарантен развой ", сподели Даря Хан Бахиер, анализатор по икономическите въпроси.
 
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР