Афганистан е най-нещастната държава в света, дори и преди завземането

...
Афганистан е най-нещастната държава в света, дори и преди завземането
Коментари Харесай

Афганистан е най-нещастната държава в света

Афганистан е най-нещастната страна в света, даже и преди завземането на властта от талибаните през август предходната година, съобщи Асошиейтед прес.

Това демонстрират данните от така наречен отчет за щастието по света, публикувани преди днешния, избран от Организация на обединените нации Международен ден на щастието, прецизира Българска телеграфна агенция.

Годишният отчет подрежда Афганистан на последно място измежду 149 страни, като степента на благополучие в страната е единствено 2,5. На предпоследно място е Ливан, а Ботсуана, Руанда и Зимбабве са директно преди него.

На първо място за четвърта поредна година е Финландия с резултат от 7,8, следвана от Дания и Швейцария. Първата петица включва още Исландия и Нидерландия.

Изследователите са подредили страните, откакто са анализирали данни от последните 3 години. Те са взели поради няколко категории, които включват Брутният вътрешен продукт на глава от популацията, ограничения за обществена сигурност, дълготрайност на живота, независимост на житейски избор, милосърдие на популацията и чувство за равнищата на вътрешната и външната корупция.

Афганистан се показва неприятно във всичките 6 категории – объркващ резултат, който е налице още преди връщането на талибаните на власт и макар 20-те години на американски и интернационалните вложения. Само Съединени американски щати са вложили от 2002 година насам 145 милиарда $ за развиване в Афганистан, по данни на американския специфичен контрольор за тази страна.

Освен това в Афганистан има и белези за растяща безизходност. Проучване на „ Галъп “ през 2018 година е посочило, че малко на брой от интервюираните афганистанци имат вяра за бъдещето. Всъщност болшинството са споделили, че нямат очаквания.

В настоящите данни има предизвестие, че следващата година резултатите на Афганистан може да са още по-лоши, тъй като тогава ще са взети поради настройките след връщането на власт на талибаните.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР