Аферата за изкупуване от общината на 18 частни имота в

...
Аферата за изкупуване от общината на 18 частни имота в
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Аферата за изкупуване от общината на 18 частни имота в Южен парк се разраства

" Аферата за изкупуване от общината на 18 частни парцела в " Южен парк " се разраства. Снощи господин Терзиев самоотвержено отбрани предлагането си и отхвърли настояването на ГЕРБ-СДС парцелите да се извадят от листата за изкупуване, до момента в който не се ревизират ", написа във Facebook общинският консултант от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Георги Георгиев.

 

Ето по какъв начин продължава неговата обява:

 

Необяснимият дебелоглав на господин Терзиев да ревизира преди да заплаща, ни накара да проверим 18-те парцела и техните притежатели в обществените регистри. Какво се оказва:
Първо, 10 от 18-те парцела са на двама притежателя. Дали е изцяло инцидентно, всеки може да преценя.


Второ, на 5 от тези парцели строителната компания „ ИНТЕРМЕКС ИН “ ООД е съсобственик. Тя купува идеални елементи през 2020 година (това са парцели с номера маркирани със синя точка на картата - 68134.1004.92; 68134.1004.138; 68134.1004.82; 68134.1004.69; 68134.1004.87)

 

Трето, в предлагането си до общинския съвет, господин Терзиев написа: „ Въз основа на разбор, в плана за стратегия са включени единствено парцели, чийто притежатели ги имат по реставрация и попадат в осъществената част от парка. Изключени са 3 парцела, заради обстоятелството, че са добити от трети лица посредством покупко-продажби или на обществена обмен “.

 

Следователно, господин Терзиев или не казвате истината или сте бил подведен. След среднощната пламенна отбрана на тези покупко-продажби, втората опция изрично отпада.


Затова запитвам господин Терзиев какъв е правилото, по който 5 парцела, на които съсобственик е строителна компания, ще бъдат изкупени от общината, а други 3 сте ги изключили от листата точно с претекста, че са били препродадени?

 

И четвърто, с цел да стане кашата цялостна, парцелите на строителната компания, които господин Терзиев предлага да изкупим, са възбранени по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс поради обществени отговорности. Тоест, в случай че въпреки всичко общината заплати тези парцели на частната компания, след това може да ги изгуби.

 

Понеже нощес господин Терзиев обществено ме попита „ чий ползи пази Георги Георгиев и какво желае да прави той в Южен парк? “, дължа отговор – пазя интереса на софиянци и техните пари като данъкоплатци, с които вие сте решил да се разплащате.

 

И последно, НЕ Е ВЯРНО, че в парка могат да се строят жилищни и бизнес здания, даже и в частните парцели. Пише го категорично в чл.11 от Закона за устройството и застрояването на Столичната община, но някой би трябвало да го прочете. Припомням, че през 2018 година по искане на кмета Фандъкова депутатите на ГЕРБ го промениха, с цел да запазим парковете на София от такива апетити.

 

Проблемът с частните парцели в паркове, добити по реставрация, би трябвало да се реши, само че ние постоянно сме казвали, че това не е заслужено да става с парите на софиянци, а би трябвало да се откри общ механизъм с страната, която е водела тези процедури.

 

Аз няма да запитвам господин Васил Терзиев чий ползи пази. Фактите до тук всеки може да реши. Продължавам да запитвам господин Терзиев дали ще отдръпнали тези оферти от отчета си?

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР