Аферата за апартаментите на водещи политици от ГЕРБ – Цветан

...
Аферата за апартаментите на водещи политици от ГЕРБ – Цветан
Коментари Харесай

Свиленски за Апартаментгейт: Ако знаехме, че променят закона заради апартамента на Цветанов, щяхме да реагираме

" Аферата за жилищата на водещи политици от ГЕРБ – Цветан Цветанов, Цецка Цачева и Вежди Рашидов, демонстрира първо модела на ръководство у нас. Това не е спекулация единствено за жилища. Проблемът е доста по-голям. Той демонстрира по какъв начин в България се гласоподават лобистки закони ", съобщи в Плевен депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева.
Тя разясни, че през януари 2017 година в предходното Народно заседание сред първо и второ четене е изменен Законът за устройство на територията. В резултат на тази смяна компания " Артекс " е почнала строителство на 34-етажна постройка – против японския хотел в София. Ако не бил прокаран този лобистки закон, компанията трябвало да строи по новия Общ организационен проект /ОУП/. Законовата корекция ѝ разрешила да вдигне постройка с висачина от 120 метра - както е по остарелия Общ устройствен план, вместо по новия, който предвиждал постройката да е от 26 метра.
Зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Георги Свиленски добави обвиняванията към ръководещите със следното разяснение: " Никой не е знаел изобщо какво ще се случи вследствие на тази корекция в закона сред първо и второ четене. Тя е призната предвид на това, че в следствие от икономическата рецесия има незавършени строителни обекти, а не с цел да се строят нови такива обекти. По създание в тази корекция има известна логичност, само че се оказа, че зад нея се крият други ползи. Вносители на поправката са народни представители, а не Министерският съвет или министерството на районното развиване. Това демонстрира зависимостите. Ако сме знаели, че Цветан Цветанов ще си купи апартамент от признателност на строителя за това, че му е разрешил градежа на този небостъргач, щяхме да реагираме още тогава. Прави усещане и писмото-сигнал на Цветан Цветанов до Столична община. В него той желае да се направи инспекция на компанията, от която четири дни по-късно купува жилището. Моето мнение е, че може да се приказва за едно изнудване на тази компания.”
" От медиите през днешния ден разбираме, че Комисията за противопоставяне на корупцията се е самосезирала по случая. Но дали тази комисия може да направи обективно следствие, откакто нейният състав и нейният ръководител са назначени по предложение на ГЕРБ и на Цветан Цветанов. Можем ли да се доверим на ръководителя на тази комисия Пламен Георгиев откакто той спря следствието по аферата „ Ало, Ваньо!”, сподели още Елена Йончева.
Елена Йончева беше в Плевен, с цел да взе участие в откриването на Международния шампионат по шахмат „ Млади надежди”. Състезанието се организира в хотел „ Ростов” и ще продължи три дни. В него вземат участие 10 перспективни шахматистки от Русия, Сърбия, Румъния и България. Залогът за седем от тях е рейтинг за приемане на интернационално звание.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР