АЕЦ Козлодуй“ печели рекордно по 10 млн. лв. дневно през

...
АЕЦ Козлодуй“ печели рекордно по 10 млн. лв. дневно през
Коментари Харесай

Вечерни новини: 420% ръст за АЕЦ „Козлодуй“; НАП под прикритие; Невиждани кадри от космоса

АЕЦ „ Козлодуй “ печели рекордно по 10 млн. лева на ден през тази година
Печалбата преди налози и лихви на АЕЦ „ Козлодуй “ за първите шест месеца на 2022 година надвиши сбора от печалбите на сдружението за задачите предишни две години (2020 година и 2021 г.), т.е. за интервал от 24 месеца. Високите цени на електрическата енергия изстреляха високо финансовите достижения на атомната централа за второ следващо тримесечие тази година. Само в границите на полугодието EBITDA за първи път допира 2 милиарда лева. За съпоставяне, през същия интервал на предходната година тя е в размер на едвам 381 млн. лева
„ Под прикритие “ Национална агенция за приходите ревизира бензиностанции поради отстъпката за горива
Националната организация за приходите стартира проверки „ под прикритие “ на бензиностанции в цялата страна. Те са свързани със зачестилите сигнали за нередности при потреблението на компенсацията от 25 ст./литър гориво. Досега са били инспектирани 60 обекта в разнообразни обитаеми места, като откритите нарушавания са 6 (10%).
Бизнесът и семействата икономисаха 2 милиарда лева за месец
Спестяванията в банковата система доближиха рекордните в стопанската история на България 108 милиарда лева към края на юли. Само за месец бизнесът и семействата са натрупали в банките нови малко над 2 милиарда лева, демонстрира статистиката на Българската национална банка.
Енергийната рецесия потопи еврото до ново 20-годишно дъно
Азиатските акции поевтиняха в шеста поредна сесия през днешния ден, откакто обновеният растеж на цените на енергийните артикули в Европа породи страхове от криза и увеличи доходността по държавните облигации. Движено от световните намаления, страховете от по-строга парична политика и енергийната рецесия, еврото през днешния ден се обезцени до ново 20-годишно дъно.
„ Никога не сме го виждали по този начин “: „ Джеймс Уеб “ сподели Юпитер в нова светлина
Най-големият, най-скъпият и съвременен орбитален телескоп, създаван в миналото от човечеството – „ Джеймс Уеб “, сподели Юпитер с неговите полярни сияния и спътници, както в никакъв случай до момента. В понеделник учените разгласиха фотоси на най-голямата планета в Слънчевата система.
Кремъл дефинитивно се домогна до контрола над новините в „ съветския Гугъл “ 
Руското държавно управление стяга хватката си върху интернет с ход, за който излезе информация във вторник. Световните медии оповестяват, че обвързвана с страната компания и с тесни връзки с президента Владимир Путин се е съгласила да купи новинарския канал и началната страница на най-популярния уеб страница в страната – Yandex.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР