АЕЦ Козлодуй оттегли съдебния иск за 500 хиляди лева срещу

...
АЕЦ Козлодуй оттегли съдебния иск за 500 хиляди лева срещу
Коментари Харесай

АЕЦ Козлодуй оттегли иск за 500 000 лева срещу медицинска сестра

АЕЦ " Козлодуй " отдръпна правосъдния иск за 500 хиляди лв. против служителка за корист с достъпа до информация и разпространяване на данни, увреждащи репутацията на атомната централа.

Искът е заведен в средата на предходната година против Наталия Станчева и майка ѝ, която е подавала заявките за достъп до информация. В последвали изявления Станчева, която е здравна сестра в здравното звено в централата, твърди, че то работи в нарушавания на нормативната уредба. 

Междувременно правни специалисти окачествиха желае като невиждан, а делото - като " пестник ". В понеделник пред енергийното министерство беше проведен митинг в отбрана здравната сестра и правото ѝ на достъп до информация.

Искът е отдръпнат от Валентин Николов, който неотдавна е изпълнителен шеф на централата, откакто се е срещнал с събитията и след разискване с енергийния министър Румен Радев.

Мотивите са прекалено високия размер на претенцията против служителката.

От пресцентъра на АЕЦ " Козлодуй " акцентират, че всички действия в централата, в това число изискваните по закон здравно наблюдаване и здравно обезпечаване, се правят при прецизно съблюдаване на нормативната уредба. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР