АЕЦ “Козлодуй” обявява прием на студенти и ученици в своята

...
АЕЦ “Козлодуй” обявява прием на студенти и ученици в своята
Коментари Харесай

АЕЦ Козлодуй обяви стипендиантска програма

АЕЦ “Козлодуй” афишира банкет на студенти и възпитаници в своята стипендиантска стратегия.
За включване в програмата могат да аплайват студенти, учащи се в бакалавърска и магистърска степен от Технически университет – София, и от Софийски университет “Св. Климент Охридски” по специалности, свързани с нуклеарната енергетика.
За първи път АЕЦ “Козлодуй” ще даде и стипендии на възпитаници, приключили с висок триумф междинното си обучение и записани в постоянна форма на образование в насочени към нуклеарния бранш специалности в Техническия и Софийския университет.
На утвърдените претенденти ще бъде обезпечено възнаграждение на семестриалната такса в размер на цената за държавна поръчка, както и стипендия от 1000 лв. за учебен срок до довеждане докрай на съответната степен на образование. Стипендиантите на АЕЦ “Козлодуй” ще имат опция да организират заплатен стаж в атомната централа. На сполучливо дипломираните ще бъде препоръчан трудов контракт за работа по добитата компетентност. Конкретните условия към претендентите са оповестени на уеб страницата на централата – www.kznpp.org, в секция “Кариери”.
С изискванията, които обезпечава, АЕЦ “Козлодуй” цели да поддържа младежите в процеса на тяхното образование и да ги стимулира да се насочат към перспективни механически специалности с отлични благоприятни условия за реализация. Стипендиантската стратегия е част от политиката на атомната централа да подкрепя построяването на високообразовани експерти, които да работят за развиването на българската нуклеарна енергетика в интервала на дълготрайната употреба на блоковете на АЕЦ “Козлодуй”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР