АЕЦ Белене ще се изкупи за по-малко от 20 г.,

...
АЕЦ Белене ще се изкупи за по-малко от 20 г.,
Коментари Харесай

Румен Овчаров: АЕЦ Белене ще се изкупи за 20 години

АЕЦ " Белене " ще се изкупи за по-малко от 20 година, а по-късно цялата облага от нея ще остава за страната, съобщи някогашният енергиен министър Румен Овчаров в предаването " Лице в лице " по Би Ти Ви.

Ако сметнем и Русия за Европа, единият вложител е европейски, а другият – азиатски. Според мен по-сериозният е китайският вложител, добави Овчаров. Той е за построяването на " Белене ", само че с гаранции, че цената на централата да бъде раздута поради корупцията. Чуждестранният вложител може да сложи нещата на доста ясна основа и би трябвало пъкъл има публичен надзор върху развиването на този план ", разяснява още Овчаров.

По думите му министър председателят Бойко Борисов го е потърсил за съвет по отношение на АЕЦ " Белене ". " Този въпрос, виждам, сега към този момент е тръгнал да се взема решение. Аз виждам едни и същи представители на едни и същи измислици и страхове още веднъж да ни описват за всякакви сеизмични зони ", разяснява още Овчаров. Той е безапелационен, че зоната на АЕЦ " Белене " не е сеизмична.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР