АЕК поведе с 2:0 на ПАОК на стадион Агия София,

...
АЕК поведе с 2:0 на ПАОК на стадион Агия София,
Коментари Харесай

Десподов и ПАОК измъкнаха точка в дербито с АЕК

АЕК поведе с 2:0 на ПАОК на стадион " Агия София ", само че измененията, които направи старши треньорът на гостите Разван Луческу им дадоха глътка въздух. " Черно-белите ", които съумяха да се върнат в мача и да стигнат до равенството 2:2, което ги държи на върха в Суперлигата.

Българският национал Кирил Десподов беше една от тези атакуващи промени, появявайки се като втори нападател в 59-ата минута на мястото на Томас Мург. Десподов имаше решителен принос за обрата, откакто сътвори числено предимство и подхвана офанзивата на отбора си за първия гол.

След този резултат ПАОК резервира първото си място с 67 точки, следван от АЕК с 66. Третата позиция е за Панатинайкос, който по-рано през днешния ден победи Арис (Солун) като посетител с 2:0 и към този момент има 65 пункта.

В началото на мача АЕК беше отборът, който контролираше темпото, имаше и по-опасни офанзиви. Превъзходството им беше затвърдено в 30-ата минута. Леви Гарсия отстрани бранителите на ПАОК със страховит пас, а Пинеда бързо се измъкна от двама бранители и подаде в точния миг към Мият Гачинович, който прониза вратаря Доминик Котарски за 1:0.

Първата добра опция за ПАОК пристигна в 35-ата минута, когато Андрия Живкович центрира от ъглов удар и откри самичък на втора греда Томаш Кедзиора. Полякът стреля с глава, само че топката мина над вратата на Атанасиадис.

Четири минути след началото на второто полувреме домакините удвоиха преднината си с осъществяване на Софиян Амрабат от фаул. Вратарят на ПАОК не се намеси по най-хубавия метод и топката се спря в мрежата му.

Още веднъж Кедзиора не съумя да вкара от статично състояние, само че в 62-ата минута резултатът беше понижен. Кирил Десподов се измъкна доста добре от Ехсан Хаджисаифи отляво и насочи удар. Вратарят Анастасиадис мазета, само че в краката на съотборника си Гачинович, който пък не почисти в точния момент. Щефан  Шваб открадна топката и след  това и подаде на Абдулрахман Баба, който я прати в мрежата.

АЕК нямаше доста офанзивни моменти след попадението на ПАОК, който се опитваше да стигне до равенството. ПАОК бе оневинен за упоритостта си в 89-ата минута, когато от фаул на Живкович футболистите на АЕК не съумяха да изчистят. Баба отляво още веднъж центрира и Оздоев с сложна проекция и рухване на земята прати топката в мрежата на Атанасиадис за 2:2. Голът беше тестван от съдиите от стаята за ВАР-помощ, само че не беше намерено нарушаване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР