АЕК (Атина) се наложи с 2:0 над Левадиакос и докосва

...
АЕК (Атина) се наложи с 2:0 над Левадиакос и докосва
Коментари Харесай

АЕК докосва титлата в гръцкото първенство след победа

АЕК (Атина) се наложи с 2:0 над Левадиакос и допира купата в гръцкото състезание. И двата гола вкара Тасос Басакетас, като откри резултата в 12-ата минута от дузпа, а в 33-ата добави още едно попадение с удар отвън наказателното поле.

АЕК се стреми да завоюва първа шампионска купа от 24 години насам, само че би трябвало да изчака решението на Апелативната комисия на федерацията по жалбата на ПАОК.

В момента два кръга преди края АЕК води с 63 точки, пред ПАОК с 61. Преди седмица обаче Дисциплинарната комисия лиши три точки от ПАОК и присъди служебна победа за АЕК поради случая по време на дербито на двата тима, когато президентът на черно-белите Иван Савидис нахлу на терена с револвер на кръста.

Ако жалбата не бъде призната и решението остане, то два кръга преди края АЕК ще има 66 точки, а ПАОК- 58. Тимът от Солун в този кръг обърна съседите от Ксанти с 2:1, откакто изоставаше с 0:1 до почивката. Разписаха се Диего Бисесуар в 58-ата минута и Евтимиос Кулурис в 85-ата.

Аполон Смирна се избави от изпадане, откакто победи с 1:0 миналогодишния първенец Олимпиакос. При това състояние от Суперлигата изпадат Керкира и Платаниас, а Олимпиакос е на 3-о място с 54 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР