АЕЖ настоява за наказване на извършителите на побоя над репортера

...
АЕЖ настоява за наказване на извършителите на побоя над репортера
Коментари Харесай

АЕЖ настоява за наказания за побоя над репортера Димитър Върбанов

АЕЖ упорства за наказване на причинителите на побоя над репортера на предаването " Господари на ефира " Димитър Върбанов.

Те желаят и още съответни ограничения за отбрана на публицистите от принуждение.

Припомняме, че на 26 септември, репортерът беше обичай от трима души поради следствие склад, в който са били открити храни с изминал период на валидност.

Установено е, че съдържателите на склада подменяли етикетите на просрочената стока.

Върбанов е с пострадвания по ръцете и главата, откакто бил хвърлен върху бетонна площадка. Настанен е в Спешното поделение във Велико Търново.

Това е второто нахлуване против журналиста. През 2010 година той беше ударен с чук по главата.

Още през юни месец той сигнализира регионалната дирекция на БАБХ, икономическа полиция и прокуратурата за нередностите, които е разкрил.

От тогава няма съответна реакция от институциите.

Това е следващият случай, когато при журналистическо следствие, единствените последствия са не за хипотетичните извършители, а за самите проверяващи публицисти.

Преди дни, журналистът от уеб страницата Биволь Димитър Стоянов и румънският му сътрудник Атила Биро бяха арестувани от полицията, по време на тяхно следствие за хипотетично заличаване на документи, доказващи корупция в изключително огромни размери.

Според асоциацията става все по-видно, че неуспехът на институциите в битката против проведената престъпност и корупцията се трансформира и в опасност за публицистите, проверяващи сходни случаи.

АЕЖ е сътрудник на Съвета на Европа и алармира тази институция за сходни случаи на принуждение над публицисти.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР