Адвокатката Мария Делова и съучастникът й Крум Стоянов получиха общо

...
Адвокатката Мария Делова и съучастникът й Крум Стоянов получиха общо
Коментари Харесай

11 г. затвор за пловдивска адвокатка и съдружника й, завлекли клиенти с 28 бона

Адвокатката Мария Делова и съучастникът й Крум Стоянов получиха общо 10 година и 9 месеца ефикасен затвор за измами. Решението е на Пловдивския областен съд. Двамата подсигурили на разнообразни хора, че ще завоюват търгове за покупка на жилища от частни правосъдни реализатори или на банки. Така получили полза в размер на 27 177 лв..

Наказанието за Делова е 4,9 година, а на Стоянов - 6 година Престъпленията били осъществени в интервала 2017-2018 година

В някои от случаите двамата се представяли за чиновници на банки. Така склонявали хора да подпишат заявления, че са им върнали разнообразни суми. Стоянов е отвличал вниманието на жертвите, а през това време Делова им представяла за автограф втори образец на към този момент основан документ.

Двамата се познавали отпреди. Така измислили скица за облагодетелстване, като употребявали данни и фотоси на жилища в Пловдив, оповестени за продажба от частни правосъдни реализатори или от банки. Делова и Стоянов пускали разгласи в Интернет и посочвали за връзка телефона на юристката.

Обяснявали на клиенти, че става дума за ипотекирани жилища, чийто притежатели не можели да обслужват заемите и по тази причина са пуснати за обмен. Изисквали от кандидат-купувачите да предплатят избрана сума сред 1200 и 5000 лв., с цел да извършат данъчни оценки, огледи и други процедури.

Осъдените би трябвало да заплатят на ищците сумите от почетените цивилен искове, както и разноските по делото.

Решението не е дефинитивно и предстои на обжалване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР