"Адвокатите на Васил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29

...
"Адвокатите на Васил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29
Коментари Харесай

Менда Стоянова: Божков и клакьорите му от БСП искат с шаржове и клипчета да дестабилизират страната

"Адвокатите на Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от очевидно са го съветвали да чете текстовете в закона за хазарта превратно, което докара до 700 милиона по-малко импортирани налози през всичките тези години. В текста ясно и тъкмо са изброени типовете хазартни игри, в това число и най-разпространената моментна лотария, които се таксуват с 15% налог върху залозите. Във втората част на същото изречение е казано, че за хазартни игри, за които се получават такси и комисиони - 20 % върху разликата сред залози и облаги. Не може да тълкуваш втората част на изречението за игри, които категорично са изброени и за тях се заплащат 15% върху залога. Тепърва следва изговаряне на съда, само че сходни текстове имаме и в други закони ".

Това изясни председателката на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова пред "Марица ".

Найденов за Божков: Защо си има вяра, че убийствата, изнасилванията и побоите ще бъдат заметени под килима?

"Моето присъединяване в подготовката на закона за
хазарта е доста малко и никога не е в интерес на господин Божков, макар че той се опита да ме въвлече в неговите клевети. Текстовете на този член 30 от Закона за хазарта са признати още през 2013 година във разновидността, писан от държавното управление на Орешарски. След това приехме промяна, импортирана от сътрудниците от Българска социалистическа партия, само че в тази промяна те бяха изпуснали лотариите, бинго и кену и през цялата 2014 година те са били освободени от налози.

През ноември 2014 година като ръководител на бюджетната комисия направих предложение за прибавяне в закона на
лотариите, бинго и кену и всички останали хазартни игри, за които категорично е записано, че се таксуват с 15 % върху залозите. Всеки човек, който чете закона, не може по никакъв метод да ме упрекна в лобизъм.

Валери Симеонов: Бъдещето на Божков в България е в пандиза

Разковничето, на което господин Божков и неговите клакьори от Българска социалистическа партия разчитат, е, че елементарният българин няма да чете законите, само че ще чете „ сензационните “ разкрития и елементарно ще се хваща на операции. А и българинът обича да споделя: „ Е, не може там да няма спекулация “, сподели още Менда Стоянова.

"Няма по какъв начин шаржове и клипчета без никакви доказателства да доведат до политическа рецесия. Според мен господин Божков цели друго - от една страна, да дестабилизира страната, а също така да покаже на управляващите в Дубай, че той е един политически заточеник, с цел да не го екстрадират в България ", добави тя. И не отхвърли, че познава Божков:

"Познавам го, както и всеки огромен предприемач у нас. От 2009 година работя на висока позиция в Народното събрание и съм се срещала със стотици предприемачи по тяхно искане. На тези срещи те постоянно са желали едно - смяна на един или различен закон в интерес на техния бизнес. Не ме разбирайте погрешно - това е естествен разговор сред законодателната власт и бизнеса, част от тези претенции са рационални и ние ги одобряваме, други не можем да приемем, тъй като биха навредили на страната или не биха били равнопоставени с останалите субекти в бизнеса.Този разговор не съм серпантина през всичките тези години и не считам, че е редно да се отхвърляме от диалози с представители на бизнеса ".

Както е известно Васил Божков избяга в ОАЕ след невиждани разкрития за него и неговия бизнес, които за първи път се осмелиха да създадат Цветомир и Боян Найденови. Заедно с Божков в Дубай е и дясната му ръка Георги Попов. Първоначално против Божков имаше повдигнати 11 обвинявания за управление на незаконна група, за насила, за изнудване, за опит на рушвет на длъжностно лице, за подбуждане на закононарушение по работа и други действия. Тези дни обаче прокуратурата му повдигна нови обвинявания - за убийствата на няколко души. В момента против скандалния предприемач има повдигнати общо 18 обвинявания.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР