Адвокатите на семейството на цветнокожия Джордж Флойд, починал при арест

...
Адвокатите на семейството на цветнокожия Джордж Флойд, починал при арест
Коментари Харесай

Адвокати на роднините на Джордж Флойд искат независима аутопсия на тялото му

Адвокатите на фамилията на цветнокожия Джордж Флойд, умрял при арест в американския град Минеаполис, споделиха, че желаят самостоятелна аутопсия на натрупа, откакто окръжните правосъдни управляващи показаха подозрения, че задушаване е било причина за гибелта му, съобщи ДПА.

Смъртта на Флойд, документирана на видеозапис, който се завъртя в интернет, породи вълна от митинги, прераснали в принуждение в Минеаполис и на други места в Съединени американски щати. Във видеото се вижда по какъв начин служителят на реда Дерек Човин е притиснал с коляно врата на Флойд, който е на земята и който споделя, че не може да диша. Малко по-късно Флойд умира. Полицаят беше упрекнат в ликвидиране от трета степен.

Арестуван е служителят на реда, притиснал към земята умрелия при арест цветнокож в Минеаполис

Според отчет от аутопсията на Флойд коляното на Човин е притискало врата на арестувания близо 9 минути, показва Ройтерс. Медиците, направили аутопсията, обаче считат, че комбинираното влияние от това, че придвижванията на Флойд са били лимитирани от служителите на реда, съпътстващи здравни проблеми и евентуално съществуване на упойващи субстанции в организма му може да са съдействали за гибелта му. Повече детайлности за тези упойващи субстанции не се оповестяват, а резултатите от токсикологичните проби може да лишават седмици, добавя Асошиейтед прес. Аутопсията обаче не е разкрила нищо в поддръжка на тезата, че причина за гибелта на Флойд е било задушаването.

Един от юристите на фамилията на Флойд - Бен Кръм, сподели, че сходна скица на държание е имало и при предходни случаи на умряли хора в ръцете на полицията. "Видяхме в тази ситуация с Ерик Гарнър и в доста други случаи, в които те (полицаите) имат хора, които работят със чиновници на градските управляващи, да се споделят сходни неща, които са цялостна илюзия - да се твърди, че индивидът е имал астма, че е имал сърдечен проблем - всички тези неща са неуместни, защото това са били хора, които са дишали, вървели, говорели, които просто са си били добре, до момента в който полицията не ги е спряла ", сподели Кръм, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР