Адвокатите на премиера Бойко Борисов – Марин Марковски и Божидар

...
Адвокатите на премиера Бойко Борисов – Марин Марковски и Божидар
Коментари Харесай

Адвокатите на Борисов извадиха документи за хонорари на Елена Йончева за 690 000 лв.


Адвокатите на премиера Бойко Борисов – Марин Марковски и Божидар Терзийски, показаха в четвъртък пред Софийския областен съд (СРС) документи за това, че депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева е получила като журналистически възнаграждения 690 000 лева през 2003 и 2004 година

Това стана по време на първото съвещание на съда по делото за клюка, заведено от Йончева против министър-председателя поради изказванията му, че е страната е плащала милиони за филмите ѝ зад граница. Социалистката претендира обезщетение от 20 000 лева за неимуществени вреди.

Според документите, показани от отбраната на Борисов, въпросните възнаграждения са платени комапниите " Лукойл Нефтохим ", ДЗИ, " Монбат " и " Актавис ". Въпреки това главната им теза пред съда беше, че няма доказателства министър председателят да е изричал изказванията, за които го съди Йончева.

От своя страна юристът на ищцата Георги Атанасов уточни, че документите са означени като " Верни с оригинала ", само че не е ясно от кого и изиска това лице да бъде открито. Според отбраната на Борисов оригиналите би трябвало да бъдат изискани от Българска национална телевизия.

" Със сигурност не това е имал поради господин Борисов, като е споделил, че при започване на мандата си е платил едни доста милиони за това, че Елена Йончева е имала някакви изяви със необичайно естество от журналистически темперамент ", означи саркастично отвън правосъдната зала юрист Атанасов.

По думите му " Българска национална телевизия не е дружество, " Лукойл " от 1997 година има една златна държавна акция, ДЗИ е приватизирана доста преди този интервал от време, " Монбат " – също. Там се приказва за други неща, които не мисля, че имат нещо общо с предмета на разногласието ".

Защитата на Йончева изиска съдът да допусне разпитите на четирима очевидци. Къдринка Къдринова щяла да опише за отрицателното отражение на думите на Борисов върху обществения облик на Йончева, Иван Гарелов – да разяснява качествата ѝ като публицист, Емил Райнов – да изясни за физиологическите отблясъци върху нея от случая, а Виза Недялкова – да разяснява психическото ѝ положение.

" Исканите четирима очевидци откриват едни и същи обстоятелства по този начин, както е декларирано, най-малко във връзка с двама от очевидците ", възрази юрист Марковски.

Според него в тази ситуация съдът би трябвало да изследва моралните последствия и вреди, само че физиологическото положение е общото положение на организма. " Моралните вреди са психическо положение. Не се твърди, че тя има физически болести, нали ", попита риторично юристът.

Делото продължава на 5 декември, когато съвещанието на съда ще се организира при закрити врата. Марковски отхвърли коментар пред медиите с обяснението, че е заречен на Борисов да не прави изказвания отвън правосъдната зала. Нито министър председателят, нито Йончева участваха в съда, защото това не е наложително.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР