Адвокатите на обвиниха британски издател на таблоиди, че е посял

...
Адвокатите на обвиниха британски издател на таблоиди, че е посял
Коментари Харесай

Адвокатите на принц Хари твърдят, че издателят на британски таблоиди е създал раздор с по-големия му брат - Уилям

Адвокатите на упрекнаха английски издател на таблоиди, че е посял " семената на раздора " с по-големия му брат - престолонаследника Уилям, оповестява Българска телеграфна агенция.

По-рано през днешния ден херцогът на Съсекс не се яви във Висшия съд в Лондон на съвещание по делото против компанията " Мирър груп нюзпейпърс ", упреквана в забранен достъп до телефоните на известни персони.

Хари, по-малкият наследник на английския крал Чарлз Трети, е един от над 100 ищци, които съдят издателя на вестниците " Дейли мирър ", " Сънди мирър " и " Сънди пийпъл " за хипотетични противозаконни дейности, осъществени в интервала сред 1991 и 2011 година

Херцогът на Съсекс ще бъде разпитван във вторник, 6 юни. Така той ще стане първият почитан представител на английския кралски двор, който ще дава показания в съда от 130 години насам. Днес той не се яви на правосъдното съвещание, макар че беше предстоящ в залата. 

Процесът стартира предишния месец, когато юристите, представляващи Хари и още трима ищци се опитваха да потвърдят, че противозаконното събиране на информация е било осъществено със знанието и утвърждението на високопоставени чиновници в издателската компания. Сега не престава с показания на засегнатите. 

Твърденията на
Хари са в центъра на вниманието тази седмица, а юристът му Дейвид Шерборн в понеделник упрекна издателската къща " Мирър груп нюзпейпърс ", че преди 20 години е основала " разкол " сред него и брат му Уилям, правоприемник на английския престола.

Защитникът съобщи, че другите отзиви на Хари и Уилям по отношение на някогашен чиновник на починалата им майка - принцеса Даяна, е тематика на публикация от 2003 година Според Шерборн тя била " показателна " за нелегално събиране на информация.

Адвокатът споделя, че публикацията дава визия по какъв начин " семената на раздора сред тези двама братя стартират да се посяват ".

Двамата " от време на време имат различия, само че откакто това стане обществено и вътрешните им усеща се разкриват по този метод, доверието стартира да ерозира ", счита юристът Шерборн.

Синовете на крал Чарлз Трети се караха на всеослушание в през последните години, откакто Хари и американската му брачна половинка Меган се отдръпнаха от кралските отговорности и се реалокираха в Съединени американски щати. Херцогът на Съсекс написа в неотдавна издадената си книга, че Уилям го е повалил на пода по време на спор през 2019 година

Шерборн твърди, че към 2500 публикации са били оповестени за персоналния живот на Хари в издания на компанията по време на интервала, за който се отнасят обвиняванията - от ученическите му години, гибелта на майка му през 1997 година, военното му образование и живота на възрастен мъж.

" Нищо не е било свещено…, не е имало отбрана от тези противозаконни способи за събиране на информация ", съобщи още юристът. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg