Адвокатите на Дани Алвеш подадоха нова жалба с молба към

...
Адвокатите на Дани Алвеш подадоха нова жалба с молба към
Коментари Харесай

Адвокатите на Дани Алвеш с нов опит да го извадят от затвора

Адвокатите на Дани Алвеш подадоха нова тъжба с молба към съдa да освободи бразилския футболист под гаранция, до момента в който продължава следствието против него по обвиняване в полово принуждение, оповестява " Ройтерс ".

Екипът на отбраната на играча показа отчет от 200 страници и видеоклипове от охранителни камери, които съгласно тях дискредитират показанията на хипотетичната жертва и други очевидци.

Адвокатите също потвърдиха, че Алвеш ще одобри всички наложени от съда ограничения, като да вземем за пример предаване на паспортите му и носене на проследяващо устройство, в случай че бъде освободен под гаранция.

Преди това съдът отхвърли настояването за освобождение под гаранция, защото има риск той да избяга. Съдията подреди той да бъде задържат без право на гаранция, откакто проучва първичното следствие от управляващите и изслуша показанията на Алвеш, хипотетичната жертва и други очевидци. Дата за делото към момента не е планувано.

Бразилецът е в пандиза от 20 януари, откакто беше упрекнат в полово принуждение над жена в нощен клуб в Барселона на 30 декември предходната година. Той даде показания в съда в понеделник и сподели на съдията, че е правил секс по взаимно единодушие с хипотетичната жертва.

Преди това 39-годишният футболист съобщи пред съдията, че не е правил секс с дамата. След това той призна, че в началото е излъгал за половата среща, тъй като се е опитвал да избави брака си.

Според испанското законодателство, в случай че футболистът бъде приет за отговорен, може да получи разнообразни присъди. В случай на обезчестяване оптималната присъда е 15 години затвор.

39-годишният Дани Алвеш е спечелил 42 трофеи в кариерата си, в това число и три трофеи в Шампионската лига с Барселона и два пъти Копа Америка с Бразилия. Той изигра третото си Световно състезание в края на предходната година в Катар.

 

Българска телеграфна агенция / Автор: Ива Кръстева
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР