Адвокатите на бизнесмена Николай Банев поискаха разрешение от специализирания наказателен

...
Адвокатите на бизнесмена Николай Банев поискаха разрешение от специализирания наказателен
Коментари Харесай

Отказаха операция на Банев в МВР болница, той и съпругата му за пръв път се видяха с децата си след ареста

Адвокатите на предприемача Николай Банев желаеха позволение от профилирания углавен съд подсъдимият да се оперира в болничното заведение на Министерство на вътрешните работи, а не в Правителствена, както бе решено на предходното съвещание, заяви News.bg.

Като писмени доказателства по делото бранителите приложиха разпечатки от уеб страницата на медицинския институт към Министерство на вътрешните работи, касаещи здравословното положение на Банев. Операцията би трябвало да се извърши в Клиниката по обща и коремна хирургия.

В настояването си отбраната се базира на Закона за здравето, съгласно който всеки пациент има право на налична и качествена здравна помощ. Освен това самият обвинен не можел да лежи по тил.

Съдът отхвърлиха настояването им.

На днешното правосъдно съвещание бяха разпитани очевидци, като в залата се явиха и децата на Баневи. Те обаче бяха изведени, защото са под 18 години и не са призовани като очевидци.

По време на почивката на правосъдното съвещание децата се видяха с родителите си за първи път след ареста им през октомври м.г. Те пристигнаха с водач на фамилията в спецсъда, заяви " 24 часа ".

Най-голямото момиче е Теодора на 14 година, а близнаците са на 10 г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР