Адвокатите на бившата заместник-председателка на Европейския парламент Ева Кайли поискаха

...
Адвокатите на бившата заместник-председателка на Европейския парламент Ева Кайли поискаха
Коментари Харесай

Адвокатите на Ева Кайли искат да бъде пусната под домашен арест с електронно наблюдение

Адвокатите на някогашната заместник-председателка на Европейския парламент Ева Кайли желаеха през днешния ден от съда в Брюксел тя да бъде пусната под домакински арест с електронно наблюдаване.

Съдът в Брюксел взема решение през днешния ден за удължаването на мярката й за неотклонение, чака се той да се произнесе по-късно през днешния ден. Кайли е упрекната в корупция, присъединяване в незаконна група и пране на пари. Тя е работила в интерес на Катар и Мароко.

Кайли беше арестувана на 9 декември в Брюксел и от този момент е в ареста. В същия ден в хотел в белгийската столица е арестуван и татко й с чанта с 600 000 евро кеш, а в дома й са открити още 150 000 евро.

За разклада от колегата си Франческо Джорджи, който призна предходната седмица, че е бил част от организация, работеща в интерес на Мароко и Катар, Кайли твърди, че е почтена. Двамата й юристи през днешния ден потвърдиха това.

Според Андре Рисопулос и Михалис Димитракопулос Кайли спомага на следствието и отхвърля обвиняването в корупция. Те отхвърлиха повече мнения, тъй като съгласно тях това би било в ущърб на Кайли и на следствието. Двамата юристите считат, че по време на следствието на белгийската прокуратура е имало прекомерно огромно приключване на информация по случая към медиите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР