Адвокатите на Алексей Навални обявиха, че не им е осигурен

...
Адвокатите на Алексей Навални обявиха, че не им е осигурен
Коментари Харесай

Адвокатите на Навални нямат достъп до него

Адвокатите на Алексей Навални оповестиха, че не им е обезпечен достъп до съветския опозиционер от задържането му през вчерашния ден, осведоми " Ройтерс ". Адвокатите подчертаха, че също по този начин не е известно какво е положението на Навални, съобщи News.bg.

Междувременно Германия е следващата западна страна, която прикани Русия " неотложно " да освободи рецензия на Кремъл, осведоми Агенция Франс Прес. Външният министър на Германия Хайко Маас съобщи, че Навални е взел решение да се върне в Русия, тъй като я вижда като персонален и политически дом, сподели Маас и добави, че е " изцяло неясно " задържането му от съветските управляващи. 44-годишният Навални бе арестуван на летище " Шереметиево " в Москва по-малко от час след идването си от Германия, където се възстановяваше 5 месеца от отравяне с Новичок, което се допуска, че е по заповед на президента Владимир Путин.

Съединени американски щати, Европейски Съюз, няколко други европейски държавни управления, Канада и върховен консултант на новоизбрания американски президент Джо Байдън приканиха Москва за неотложно освобождение на Навални. Някои в Европейски Съюз приканиха да се наложат наказания на Русия. Маас акцентира, че Русия е обвързана с конституционните си и интернационалните отговорности, " тези правила би трябвало да се съблюдават " и Навални " би трябвало незабавно да бъде освободен ". Германия също изиска Русия да проверява офанзивата с Новичок и да изправи отговорните пред правораздаването.

Говорителят на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова отговори на апелите на Запада. Тя прикани да съблюдават интернационалното право, да не се месят в делата на страните и да се заемат с персоналните си проблеми. 44-годишният критик на Кремъл и деятел против корупцията се разболя след качването си на аероплан в Сибир през август 2020 година По-късно той бе приет в болница в Берлин. Германия твърди, че има доказателства, че Навални е токсичен с Новичок, само че Москва отвръща, че лекарите не са разкрили следи от отрова. Миналия месец Федералната работа за осъществяване на наказванията на Русия подреди Навални незабавно да се върне от Германия и да се яви в московски офис. Ако не се яви в точния момент, той ще бъде арестуван.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР