Адвокатите ми най-накрая получиха отговор от руския разследващ комитет. Срещу

...
Адвокатите ми най-накрая получиха отговор от руския разследващ комитет. Срещу
Коментари Харесай

Христо Грозев: Руските власти не ме разследват, но ме издирват

„ Адвокатите ми най-сетне получиха отговор от съветския проверяващ комитет. Срещу мен няма следствие (поне такова не е известно на висшия проверяващ орган на Русия). Въпреки това съм в листата на най-издирваните лица в Русия за " закононарушение ". Това разгласи журналистът Христо Грозев в „ Туитър “ като пусна и клише от писмо от Следствения комитет на съветската страна.

„ Разбира се, изцяло допустимо е да ме търсят за пътнотранспортно нарушаване, което съм направил преди 2016 година, когато за финален път бях в Русия “, иронично добавя следващият пост на Грозев.

От документа излиза наяве още, че старшият следовател Я. Лукоянов припомня правото на Грозев да апелира неговия отговор пред началника му. В това обаче няма никакъв смисъл, защото действително няма какво да се апелира.

В края на предходната година стана ясно, че съветското вътрешно министерство е оповестило Христо Грозев за федерално търсене. По данни на източници на съветски медии той е търсен по престъпно дело за разпространение на погрешна информация, обвързвана с съветската войска. Последва отговор от българското Външно министерство, което извика дипломат Митрофанова за пояснение. Тя пък съобщи, че не знае за какво журналистът е търсен, само че предложи на Грозев да не се появява в Русия.

Преди няколко дни пък стана ясно, че Христо Грозев е напуснал Австрия поради евентуалната опасност на съветските спецслужби.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР