Адвокатите, които блокираха изплащането на 56 млрд. долара от Tesla

...
Адвокатите, които блокираха изплащането на 56 млрд. долара от Tesla
Коментари Харесай

Безсрамие: адвокатите, които блокираха изплащането на $56 милиарда долара на Мъск, поискаха хонорар от $6 милиарда

Адвокатите, които блокираха изплащането на 56 милиарда $ от Tesla на Илън Мъск прекомерно нахално желаеха от компанията приказен хонорар. Те желаеха 6 милиарда $ под формата на акции. Мъск назова това искане „ незаконно “.

„ Признаваме, че желаното заплащане е невиждано във връзка с абсолютния си размер “

Заявиха юристите в тъжба до Канцлерския съд на Делауеър.

Според тях почасовото им заплащане възлиза на 288 888 $. И за какво не?

На 31-ви януари съдът в Делауеър блокира компенсацията от 55,8 млн. $, което Tesla трябваше да изплати на Илън Мъск съгласно изискванията на контракта от 2018 година Съдебният иск против Мъск беше подаден от Ричард Торнета, един от акционерите на Tesla. Този акционер съобщи, че компенсацията е „ отвън рамките на рационалното “. Съдия Катлийн Маккормик се съгласи и добави, че би било незаслужено по отношение на акционерите на Tesla заплащането на въпросната сума на „ господин Мъск “.

Съдията също по този начин акцентира, че по време на процеса Tesla не е показала задоволително причини за това по какъв начин е достигнала до този размер на компенсацията. Както и че господин Мъск е прекомерно непосредствен с някои от членовете на управителния съвет на компанията. А това означавало, че те не са работили в действителност без значение.

След това правосъдно решение Илън Мъск промени регистрацията на своите компании Neuralink и SpaceX. От Делауеър надлежно в Невада и Тексас.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР