Адвокатът й вече е обжалвал тежкото наказание, дадено й от

...
Адвокатът й вече е обжалвал тежкото наказание, дадено й от
Коментари Харесай

Пловдивчанката, разбила главата на приятеля си с гира, изненадана от доживотната присъда

Адвокатът й към този момент е обжалвал тежкото наказване, обещано й от Окръжния съд
Пловдивчанката Красимира Лалева, която на 21 октомври 2021 година блъснала 4 пъти с гира по главата приятеля си Божан Иванов, по-късно го душила, счупила подезичната кост и му надянала найлонова торба, с цел да не може да диша, била сюрпризирана от доживотната си присъда. Тежкото наказване беше произнесено на 31 март от Окръжния съд във втория по величина град. „ Аз също бях сюрпризиран и към този момент съм внесъл тъжба против правосъдното решение “, изясни за „ 24 часа “ юристът й Георги Василев.

37-годишната Красимира и 7 години по-младият Божан се срещнали през 2019 година На два пъти се събирали да живеят дружно, след това се разделяли, тя постъпила за малко в манастира в Куклен и потърсила младежа още веднъж, когато излязла от там. Жената не работела от години и имала потребност някой да се грижи за нея. Загубила майка си, когато била на 10, била ужасно привързана към татко си, за който се грижела до гибелта му. Кончината му я унищожила. Споменаването на татко й беше единственият миг, в който в правосъдната зала в очите на Красимира избиха сълзи. Иначе тя слушаше умерено описанието на свършеното от нея, което не се изчерпва с удара с гирата и душенето. Тя пробвала да изгори тялото на Божан в банята и когато съседи й звъннали да я питат от кое място идва пушекът във входа, обяснила, че по нехайство е запалила забрадка. Изтрила чатовете им от телефона на Божан и хвърлила апарата в шахта, а след това се отървала и от облеклата му, които сложила в разнообразни контейнери за боклук. След това почистила главно жилището. " Още го претърпявам. Дълбоко и откровено скърбя. Господ ми е очевидец, че не съм желала да стане по този начин ", сподели Красимира пред съда.

Неин съученик я разказва като „ натрапчиво набожна “ и евентуално това е повода след свършеното тя да се обади на отец Виктор от църквата „ Света Марина “. Разказала му какво е направила и той й обяснил, че би трябвало да се обадят в полицията. Тя не се възпротивила и след задържането си направила цялостни признания.

Жената отхвърли да каже какво я е предиздвикало да нападне Божан, само че съгласно юристите тя го ревнувала, въпреки постоянно да му натяквала, че е от ромски генезис, и да му казвала, че я е гнус от него. В съответния ден била предизвикана от изказването на Божан, че си е намерил по-млада и по-хубава другарка, и от думите му: „ Какво ще спортуваш с тези дребни гърди? ", когато я видял да взима гира от терасата. Може ли тези думи да отприщят експанзия и да дадат сили на относително дребната и слаба Красимира да аргументи последвалото на много по-силния физически Божан, ще стане ясно, в случай че тя наруши мълчанието си пред идната инстанция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР