Адвокатът по околна среда и кандидат за президент Робърт Ф.

...
Адвокатът по околна среда и кандидат за президент Робърт Ф.
Коментари Харесай

Робърт Ф. Кенеди-младши обявява независима кандидатура за президент, слагайки край на предизборното предизвикателство на Демократическата партия срещу Байдън

Адвокатът по околна среда и претендент за президент Робърт Ф. Кенеди-младши разгласи в понеделник самостоятелната си кандидатура за президент, публично прекратявайки напъните си да победи президента Джо Байдън на първичните избори на Демократическата партия в интерес на дълготрайна кандидатура за общи избори.

„ Тук съм, с цел да се разглася за самостоятелен претендент за президент на Съединените щати “, сподели Кенеди в изявление във Филаделфия.

Съобщението на Кенеди идва след няколко седмици на спекулации по отношение на бъдещето му през 2024 година CNN по-рано заяви, че Кенеди се е срещнал с ръководителя на Либертарианската партия по-рано тази година, с цел да обсъдят общите им вярвания. И предходната седмица супер PAC, подкрепящ президентската акция на Кенеди, разгласява резултатите от анкета, която те организираха, тествайки силата на Кенеди в хипотетична тройна конкуренция сред Байдън и някогашния президент Доналд Тръмп.

Кампанията ще бъде хазаин на поредност от събития в Тексас, Флорида и Джорджия по-късно този месец, сподели представител на акцията пред CNN, обещавайки да пътува „ на всички места “ в навечерието на общите избори идната година. Служителят сподели, че акцията е уверена, че ще получи достъп до гласоподаване във всеки щат преди ноември 2024 година

Независими претенденти и претенденти от трети партии се бориха в предишното да завоюват забележителна поддръжка на президентските избори. През 1992 година предприемачът от Тексас Рос Перо издигна една от най-успешните самостоятелни кандидатури за президент в новата история, която приключи с приемане на 8% от гласовете на общите избори, които в последна сметка бяха извоювани от Бил Клинтън.

Кампанията на Кенеди като самостоятелен претендент може в допълнение да усложни конкуренцията за общи избори, която към този момент се чака да бъде мощно оспорвана. Проучване на Reuters/Ipsos за хипотетична тройна конкуренция сред Байдън, Тръмп и Кенеди, извършено предходната седмица измежду евентуални гласоподаватели, откри, че 14% от гласоподавателите поддържат Кенеди, като 40% поддържат Тръмп и 38% поддържат Байдън. С повече от година до общите избори не е ясно дали акцията на Кенеди може да трансформира това равнище на поддръжка в гласове през ноември 2024 година

Кенеди за първи път започва акцията си, с цел да победи президента Байдън на първичните избори на Демократическата партия през април и постоянно посещава ранни първоначални избори като Ню Хемпшир и Южна Каролина. Но напъните му не помогнаха доста, с цел да повлияят гласоподавателите на първичните избори на Демократическата партия, като едвам 9% от евентуалните гласоподаватели на първичните избори на Демократическата партия в Ню Хемпшир показаха поддръжка за Кенеди в изследване на CNN/University of New Hampshire, оповестено през септември.

Националният комитет на Републиканската партия излезе с изказване тъкмо преди изказването на Кенеди, характеризирайки го като „ просто още един коренен, крайноляв демократ “.

Кенеди е наследник на някогашния основен прокурор на Съединени американски щати Робърт Ф. Кенеди и племенник на някогашния президент Джон Ф. Кенеди. Някои от неговите братя и сестри издадоха взаимно изказване в понеделник, наричайки решението му да се кандидатира против Байдън на общи избори „ рисково за страната ни “.

„ Боби може да споделя същото име като нашия татко, само че той не споделя същите полезности, визия или преценка. Днешното известие е надълбоко натъжено за нас. Ние осъждаме кандидатурата му и считаме, че тя е рискова за страната ни “, се споделя в изказване на Рори Кенеди, Кери Кенеди, Джоузеф П. Кенеди II и Катлийн Кенеди Таунсенд.

Кенеди в никакъв случай не е заемал обществена служба, само че е въодушевил дребен контингент от поддръжници, привлечени от неговото покровителство против мандатите на публичното здраве и въздействието на парите върху решенията, взети от държавното управление и частните корпорации. Кенеди основава Children’s Health Defense, организация, която постоянно популяризира дезинформация против имунизациите и разпространява теории за интрига против имунизациите по време на акции.

Присъстващите на събитието в понеделник обхващаха идеологическия набор, като консерватори, либерали и самостоятелни се събраха във Филаделфия за оповестяването.

Уолтър Родригес, преподавател от Ню Джърси, който се разпознава като самостоятелен, сподели, че възнамерява да поддържа Кенеди, в случай че той взе участие в гласуването в родния си щат. Иначе сподели, че въобще не счита да гласоподава.

„ Вълнувам се от силата, която внасят на масата като претенденти, и мисля, че някои от нещата, за които той приказва, са неща, с които се разпознавам “, сподели Родригес. „ Не разчитаме толкоз на централния надзор на всичко, фармацевтични артикули, политика. Така че фактът, че през днешния ден той се афишира за самостоятелен, това е верният път. "

Карл Хагстрьом пристигна във Филаделфия от окръг Уестчестър, Ню Йорк. Той сподели, че е подкрепял Тръмп през 2016 година и 2020 година, само че сподели, че възнамерява да поддържа Кенеди през 2024 година Той сподели, че е притеглен от Кенеди, тъй като счита, че политическият новобранец може да донесе единение на страната, за разлика от Тръмп, който съгласно него е бил прекомерно разногласен.

„ Само непрекъснатата полуда, туитването, негативността, просто реакциите отвън лявото поле на нещата. Това не е стабилно, не е нещо, което може да сплоти хората “, сподели Хагстрьом.

Сара Шулман отиде на събитието с група поддръжници от региона на Бостън. Практикуващ педиатър, Шулман участва на събитието за разкриване на демократическата акция на Кенеди в Бостън през април и сподели, че антикорупционното обръщение на Кенеди и позицията му по отношение на имунизациите са я въодушевили да го поддържа. Тя сподели, че е гласувала за Байдън през 2020 година и в никакъв случай не е обмисляла да поддържа републиканец, само че се усеща откъсната от посланието на Байдън, откогато той встъпи в служба.

„ Той приказва нашия език “, сподели Шулман за Кенеди. „ Демократ, някой с демократично схващане, който е съчувствен, грижлив, който също има смисъл. “

Тази история е обновена с спомагателни отчети.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР