Адвокатът от Враца Румяна Тодорова и дъщеря ѝ Деница са

...
Адвокатът от Враца Румяна Тодорова и дъщеря ѝ Деница са
Коментари Харесай

Врачанският адвокат Тодорова и дъщеря ѝ вече са в Сливенския затвор

Адвокатът от Враца Румяна Тодорова и щерка ѝ Деница са получили ефикасни присъди, съобщи Българска национална телевизия. Двете дами към този момент са в Сливенския затвор. Румяна Тодорова е наказана на 2 години и 6 месеца, а щерка ѝ на 2 години и 10 месеца отнемане от независимост, оповестиха за " По света и у нас " източници от Специализираната прокуратура. До присъдите се стигнало след подписано съглашение с прокуратурата.

През пролетта предходната година Румяна Тодорова, щерка ѝ Деница, дружно с Ивайло Борисов и Ивайло Тодоров бяха задържани. Групата бе упрекната, че е събирала пари против издаване на подправени документи, настаняване на възрастни в старешки домове и имотни измами.

Тодорова и Деница бяха арестувани и през март м. година след акция на ГДБОП поради имотни измами, само че съдът ги пусна с по-леки ограничения. Тогава бяха упрекнати за имотни измами, потребление на подправени документи и нелегално настаняване на старци в приюти с още двама мъже.

В парцела на доближения на адвокатката Иво Борисов-Борката бяха открити огнестрелни оръжия, муниции и опиати. В друго помещение, употребено от групата, бяха открити фреза за направа на матрици за неистинен монети с номинал 1 лев и бомба с 400 г тротил с дистанционно управление и магнит. Според събраните доказателства то е било предопределено за слагане под автомобил на арбитър от Враца.

Разследващите са открили, че гарант на атентата била юрист Румяна Тодорова, а повода - дело, което съдията гледал независимо, а не както желае адвокатката.

Според наши източници от съда и следствието самоделната бомба била предопределена за шефа на районния съд във Враца Васил Ганов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР