Адвокатът Никола Минчев бе избран от народните представители за председател

...
Адвокатът Никола Минчев бе избран от народните представители за председател
Коментари Харесай

Кой е 34-годишният Никола Минчев - новият председател на парламента

Адвокатът Никола Минчев бе определен от народните представители за ръководител на 47-ото Народно заседание. Той е най-младият ръководител на Народното събрание.

34-годишният правист Никола Минчев бе определен със 158 " за ", 1 срещу, 72 въздържали се за ръководител на 47-ото Народното събрание. Той благодари за достойнството да оглави Народното събрание. " Ще работя Народното събрание да бъде място за свободни и градивни диспути. Да живеем в една по-добра България ", сподели Минчев от " Продължаваме промяната ".

" Възраждане " предложи за началник на Народното събрание Цончо Ганев, който не бе определен. 

Освен Политическа партия, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ, Демократична България и Движение за права и свободи поддържаха Никола Минчев за шефското място. От Политическа партия един народен представител се въздържа заедно с ГЕРБ и " Възраждане ". Само един от  " Възраждане " гласоподава срещу.  

Кандидатурата на Никола Минчев бе препоръчана от Кирил Петков.

" През годините Никола се е потвърдил като отличен експерт. Непримирим войник за дела с дейна гражданска позиция. Вярвам, че тези негови качества, като и положителното му обучение, честност, неизменност, ще допринесат доста за 47-ото Народно заседание. Той ще служи за най-хубавата идея - триумфът на България ", съобщи Петков.

34-годишният Минчев е приключил право в СУ " Св. Климент Охридски " и е корпоративен юрист в " Джингов, Гугински, Кючюков и Величков ". 

Владее български, британски и немски. Сферите му на работа като юрист са недвижими парцели, енергетика и общо корпоративно право. 

Адвокатско сдружение " Джингов, Гугински, Кючуков и Величков " е една от най-големите, най-старите и най-изявените бизнес адвокатски адвокатски фирми в България. Дружеството е учредено през 1994 година и поддържа офиси в София и Берлин.

За заместник-председатели на Народното събрание бяха определени Мирослав Иванов от Политическа партия, предходните представители на ГЕРБ и Движение за права и свободи Росица Кирова и Мукаддес Налбант, както и Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия. Ива Митева от Има Такъв Народ още веднъж седна на трибуната, само че към този момент като зам.-председател.

Демократична България още веднъж излъчиха Атанас Атанасов, а Цончо Ганев е определеният от ПГ " Възраждане ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР