Адвокатът на Васил Божков разкри какви са обвиненията срещу него.

...
Адвокатът на Васил Божков разкри какви са обвиненията срещу него.
Коментари Харесай

Адвокатът на Васил Божков разкри какви са обвиненията срещу него

Адвокатът на Васил Божков разкри какви са обвиняванията против него. По думите му няма обвинявания за рушвет.

„ Обвинението на Божков по това дело е, че е подбудил и подкрепил към избрания миг тези, които са изпълнявали функционалността на ръководител на хазарта. Например да не отчетат обстоятелството, че е било таксувано по различен метод, а не по този, който твърди самото обвиняване. Разликата е в таксуването. Няма обвинявания за рушвет. Обвинението е за закононарушение по работа, че е подбудил и подкрепил ръководителите на комисията по хазарта към съответния миг да ни нарушат служебните отговорности “, изясни Георги Гатев.

Той съобщи, че няма нищо ново в обвиняването

„ Още е самото начало на предявяване на следствието, след нас ще дойдат други сътрудници, други обвинени. Така че тази процедура ще продължи несъмнено много време “, съобщи той.

Попитан дали ще желае спомагателни дейности по следствието, юристът означи, че не може нищо да каже.

„ Сега към момента сме в развой на изследване и когато се предадат към този момент дефинитивно материалите, тогава към този момент можем да вършим претенции, бележки, възражения, както споделя законът, само че това е въпрос на преценка “, добави той.

Разминаването сред изказванията на Прокуратурата, че Божков е ощетил хазната с над 500 млн. лева, а предприемачът твърди, че такива са били данъците, Гатев разяснява, че се е появило от „ един отчет, който беше направен от една организация “.

„ Ние сме на напълно друго мнение, че изобщо няма такова ощетяване от наша страна, имам поради на обвинените “, добави той.

По-рано Васил Божков още веднъж бе разпитан

Има едно дело, по което единствено Тодор Живко и е бил обвинен и аз. То е прекъснато – скрит план срешу страната. Въоръжен опит за взимане на властта. И това до момента в който бях в Дубай. Това съобщи пред публицисти Васил Божков след следващия си разпит в Националната следствена работа.

„ Този напън продължава и всеки, който е мощен и всеки, който приказва против тях, те го притеснявам “, установи предприемачът.

Божков сподели още, че към този момент нямал държавна защита, тъй като това дело е прекъснато, и към този момент не е застрашен:

„ Но аз не го апелирах и то стои като на трупчета. Ако го бях обжалвал и съдът удостовери, го изпирахме изцяло. “

Васил Божков още веднъж сподели, че чака да сътвори едно политическо придвижване и да се опустоши тази заварка:

„ А делата… какво ще се случи, ще взема решение съда или ще ги приключи прокуратурата. Не мога да се тормозя, когато не съм направил нищо. “

Източник: БГНЕС 

Още вести четете в категорията Крими&Темида


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР