Адвокатът на Цветан Василев Лазар Карадалиев е получи второ обвинение,

...
Адвокатът на Цветан Василев Лазар Карадалиев е получи второ обвинение,
Коментари Харесай

Апетитите към „Дунарит“ докараха обвинение в ОПГ на собственика и неговия адвокат

Адвокатът на Цветан Василев Лазар Карадалиев е получи второ обвиняване, този път поради различен негов емблематичен клиент – Емилиан Гебрев, притежател на оръжейните фабрики „ Емко “ и „ Дунарит “. Обвинението на Карадалиев изключва опцията той да пази Гебрев.
Лазар Карадалиев е бил упрекнат като началник на незаконна група за пране на пари. Той е един от юристите на банкера Цветан Василев и на притежателя на оръжейния цех " Емко " Емилиян Гебрев.

Обвинения са му повдигнати на 20 декември предходната година, ден, откакто профилираната прокуратура стартира претърсвания в офиси и домове на юристи от неговата адвокатска фирма. Специализираната прокуратура са удостоверили, че на 19 декември са осъществявани " процесуално-следствени дейности ", само че са отказали повече детайлности.

Карадалиев е упрекнат дружно с предприемача Гебрев. Според проверяващите двамата са управлявали незаконна група за пране на пари. Делото е остаряло, води се още от 2017 година По това следствие Гебрев бе обвинен за източване на завода. Разследването стартира тъкмо когато Гебрев влезе в спор с депутата от Движение за права и свободи, огромен предприемач и медиен магнат Делян Пеевски поради подозрения, че последният се пробва да придобие оръжейния цех " Дунарит ", оповестява " Медиапул ".

Прокуратурата е трансформирала обвиняването и вместо за източване, обвиняванията са за пране на пари. Обвинението на Карадалиев изключва опцията той да пази Гебрев. По подобен метод от делото са били " отстранени " още двама юристи от адвокатската фирма му. Те са разпитани като очевидци по следствието и също не могат да бъдат бранители на предприемача.

Обвиняеми са към 10 души, част от които са шефове на търговски сдружения. Това не е първото обвиняване на Карадалиев. Миналата година той бе упрекнат, че се е опитал да " профилактира " очевидец по делото за източването на КТБ. От държавното обвиняване все още отхвърлят детайлности за следствието.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР